Eggløse halvgrove rundstykker som er enkle og raske å lage. På 15 minutter har du deigen ferdig. Resten er heving og steking.
Perfekte om du pakker din egen lunsjmat.
Deigen skal være litt klissete og litt tyggegummiaktig.
Deigen skal være litt klissete og litt tyggegummiaktig.
Halvgrove rundstykker (Varmluftsovn)
Ingredienser
2 ts tørrgjær
½ ts sukker
5 ss temperert vann
215 gr siktet speltmel
215 gr sammalt fint speltmel
2 dl melk
1,5 ts uraffinert fint salt
2,25 dl solsikkekjerner
80 gr smør
Fremgangsmåte
- Ha temperert vann i et glass. Rør sukkeret i vannet og tilsett tørrgjær. Rør og la stå cirka 10 minutter. (Blandingen vil begynne å boble)
- Ha mel, salt og solsikkekjerner i bollen til en kjøkkenmaskin.
- Når gjærblandingen har stått cirka 10 minutter og har boblet godt har du den i bollen med det tørre og tilsetter melken.
- Begynn å blande.
- Skjær smøret i små terningen og tilsett smøret i deigen i porsjoner.
- Når du ser at smøret er blandet inn i deigen er den klar til å heve.
- Deigen heves i cirka 60 minutter.
- Form deigen til en tykk pølse og del den. 5 emner til “air fryer-versjonen” av oppskriften. 10 emner til Stekeovn-versjonen.
- Form emnene runde. Til Air Fryer legges de i egnet form. Til stekeovnen legges de på plate med bakebapir.
- Dekk til og la emnene heve 30 minutter.
- Stek i varmluftsovn på 160 grader i 15 minutter. (Antall minutter kan variere med din ovn.)
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook