Søk
Close this search box.

Makrellrøre

Del oppskriften

Makrellen er i sesong nå og bør nytes når den er på sitt beste! (juni- oktober) 

Makrell er ypperlig som pålegg, og denne makrellrøra kan være pålegg til brødskvia, tillegg på koldtbordet, på godt brød eller kjeks som snacks eller aperitiff. 

Makrellbestanden er god, og det er en fisk man kan spise med god samvittighet. Det er også en utrolig sunn råvare som er proteinrik, full av sunt fett, vitaminer og mineraler.

Makrellrøre

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Prepp tid

15

minutter

Ingredienser

  • 1 hel røkt makrell (ca. 600- 700g)

  • 1 medium gul løk

  • 1 ss majones

  • 4 ss rømme

  • 1 dl finhakka gressløk

  • 2 ss sitronsaft

  • 1 ss finhakka kapers

  • svart pepper

Fremgangsmåte

  • Rens makrellen for skinn og bein. Finhakk eller kjør fisken med stavmikser til en jevn mos. (avhengig av hva slags konsistens du foretrekker)
  • Finhakk løk.
  • Bland alle ingrediensene sammen i en bolle.
  • Smake til med pepper og eventuelt mer sitronsaft.
  • Server for eksempel på nybakt ciabatta med rikelig med vassarve og dill til lunsj, eller på små kjeks som en snacks/ aperitiff.

Notater

  • Det er ikke tilsatt salt i oppskrifta, da røkt makrell er veldig salt i seg sjøl.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.