Bakt grøt med blåbær: Dette er en frokost jeg blir i godt humør av! Det er ingen tvil om at havregrøt er noe av det mest substansielle du kan spise til frokost, men det kan også være tidvis deprimerende. Dette er en like mettende men litt annerledes vri på havregrøten. Sunn og tilfredsstillende, fargerik, litt syrlig, litt søt og litt salt, noe mykt og noe sprøtt.
Den er forresten like god til lunsj som til frokost og holder seg fint i kjøleskapet.
Inspirert av Green kitchen stories sin Baked Raspberry Oatmeal Cake
Hvis du passer på at du bruker havregryn som er garantert glutenfrie, er dette en glutenfri grøt.
Bakt havregrøt med blåbær
8
10
minutter40
minutterIngredienser
300 g blåbær (frosne eller ferske)
8 dl havregryn
50 g smør
4 egg
6 dl melk
2 ss mandelmel
2 dl nøtter og frø
½ ts uraffinert fint salt
2 ss honning
1 ts bakepulver
1 ts kanel
Maldonsalt
Fremgangsmåte
- Pisk egg og melk godt sammen. Bland det inn i havregryn, salt, kanel, mandelmel, bakepulver, halvparten av blåbærene.
- Smelt smøret sammen med honningen. Mens det smelter, grovhakk nøttene du skal bruke. Jeg pleier å bruke ca. 1 dl med diverse nøtter og ca. 1 dl med diverse frø, vi liker litt av alt, dette er valgfritt – du kan selvsagt bare bruke en blanding av bare frø eller bare nøtter. Bland halvparten av smør/honning- blandingen inn med nøtter og frø.
- Den andre halvparten av smør/honning- blandingen vender du inne i havregrynblandinga.
- Ha havregrynblandinga i en form på ca. 30x20 cm. Topp med resten av blåbæra, nøtter, frø og ei klype maldonsalt. Stek i ovn forvarmet til 180° C i 40 minutter.
- Server lun eller avkjølt.
Notater
- PS: like god dagen etter!
- Bruk de nøttene og frøa du har tilgjengelig eller de du liker best.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook