Det er tid for hermetisere tomatsaus til skafferiet. Høsten er tiden for overflod i kjøkkenhagen og for vår del er det høyt tempo med konservering av forskjellige råvarer. Et fast innslag er tomatsaus. Lag opp masse på en gang og hermetiser til vinterlager. Dette er en stor oppskrift nettopp for å kunne lage opp en god porsjon når du først er i gang. Tomatsausen er ekstremt lavterskel og gjør seg for det meste av seg selv.
Tomatsaus
Prepp tid
15
minutterKoketid
2-3
timerIngredienser
5 kg tomater
1,5 løk
1 hvitløk
4 dl olivenolje
6 laurbærblad
2 ss uraffinert salt
Fremgangsmåte
- Del tomatene i to og fjern det grønne. Grovhakk tomatene,
- Skrell og grovhakk løk og hvitløk.
- Ha alle ingrediensene i en stor kjele.
- La det småkoke på medium varme til sausen har redusert med 1/3.
- Ta ut laurbærbladene og kjør sausen glatt med stavmikser,
- Ha sausen på egna glass til hermetisering - ikke fyll helt opp, la det være minst ca. 3-4 cm. fra toppen.
- Sett glassene på et stekebrett og skru på lokkene på glassa, men ikke skru de hardt til, kun forsiktig.
- Sett i ovnen på 110 grader i ca. 1 time, eller til det bobler i sausen.
- Skru av ovnen, skru til lokkene og la det avkjøles sakte i ovnen.
- Oppbevart mørkt og kjølig som all annen hermetikk.
Notater
- Du kan selvfølgelig ha i urter i sausen om ønskelig, som for eksempel salvie, oregano, timian, basilikum eller persille. Grunnen til at jeg lager den "nøytral" er at da kan den brukes til hva som helst og så har jeg heller i urter ved bruk og behov.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook