Søk
Close this search box.

Pizza med traktkantarell

Del oppskriften

Traktkantarell er av de seinere soppene som popper opp om høsten og helt til frosten setter inn. Den er vanlig i fuktig barskog, både gran- og furu, gjerne på næringsfattige steder i mose og under lyng. Den kan være ekstremt vanskelig å få øye på da den har utrolig god kamo blandt høstløvet. Men til gjengjeld, når du finner noen finner du som regel en god del.

Det er en ypperlig matsopp som er god å tørke, men den har lite tørrstoff. Det er altså ikke store mengder tørr sopp du sitter igjen med i forhold til hva du begynte med fersk – men de er heldigvis pakka med smak!
 
Traktkantarell er god på alle de tradisjonelle måtene man bruker sopp, men anbefales også særlig på hvit pizza og i omelett

Pizza med traktkantarell

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Servings

1

servings
Prepp tid

10

minutter

Ingredienser

  • 1 pizzabunn

  • 100 g forvella traktkantarell

  • 2 ss rømme

  • 1 ts ramsløkpuré

  • 1/4 rødløk

  • uraffinert salt

  • pepper

  • smør

  • ost (gulost/mozzarella)

  • revet skall fra økologisk sitron

Fremgangsmåte

  • Bland rømme og ramsløkpuré og smak til med salt og pepper. (Bruk et halvt fedd hvitløk hvis du ikke har ramsløkpuré)
  • Sprøstek traktkantarellen i litt smør.
  • Finsnitt løken i tynne skiver og riv ost.
  • Bre rømmesausen utover bunnen og fordel traktkantarell og løk jevnt utover. Topp med ønsket mengde ost. VI pleier å bruke vanlig gulost eller mozarella eller litt av hver, bruk din favoritt!
  • Stek til gylden på pizza stein.
  • Strø over litt revet sitronskall til servering, ca. 1/2 ts per pizza.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.