Traktkantarell er av de seinere soppene som popper opp om høsten og helt til frosten setter inn. Den er vanlig i fuktig barskog, både gran- og furu, gjerne på næringsfattige steder i mose og under lyng. Den kan være ekstremt vanskelig å få øye på da den har utrolig god kamo blandt høstløvet. Men til gjengjeld, når du finner noen finner du som regel en god del.
Det er en ypperlig matsopp som er god å tørke, men den har lite tørrstoff. Det er altså ikke store mengder tørr sopp du sitter igjen med i forhold til hva du begynte med fersk – men de er heldigvis pakka med smak!
Traktkantarell er god på alle de tradisjonelle måtene man bruker sopp, men anbefales også særlig på hvit pizza og i omelett
Pizza med traktkantarell
Servings
1
servingsPrepp tid
10
minutterIngredienser
1 pizzabunn
100 g forvella traktkantarell
2 ss rømme
1 ts ramsløkpuré
1/4 rødløk
uraffinert salt
pepper
smør
ost (gulost/mozzarella)
revet skall fra økologisk sitron
Fremgangsmåte
- Bland rømme og ramsløkpuré og smak til med salt og pepper. (Bruk et halvt fedd hvitløk hvis du ikke har ramsløkpuré)
- Sprøstek traktkantarellen i litt smør.
- Finsnitt løken i tynne skiver og riv ost.
- Bre rømmesausen utover bunnen og fordel traktkantarell og løk jevnt utover. Topp med ønsket mengde ost. VI pleier å bruke vanlig gulost eller mozarella eller litt av hver, bruk din favoritt!
- Stek til gylden på pizza stein.
- Strø over litt revet sitronskall til servering, ca. 1/2 ts per pizza.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook