Har du noen gang lagd frittes av squash og knutekål? Knutekål og squash er en av de typene grønnsaker du kan gro relativt lett i hagen din, men som ikke er de grønnsakene som er de du kan lagre lengst i løpet av vinteren. Kanskje du akkurat nå har litt mye squash og knutekål i hus og trenger tips til hva du kan gjøre med dem. Da vil jeg anbefale deg å prøve disse fritters’ene.
Like gode til lunsj dagen etter!
Disse er forresten vegetar og glutenfrie.
Squash og knutekål fritters
Porsjoner
4
Prepp tid
25
minutterSteketid
15
minutterIngredienser
- Fritters:
600 g squash
300 g skrelt knutekål
1 løk
3 vårløk
3 hvitløksfedd
1 chili
5 ss potetmel
2 ss sesamfrø
4 egg
uraffinert salt
- Yoghurt dipp:
3 dl yoghurt
2 dl rømme
2 vårløk
ca. 5 x5 cm agurk
2 hvitløksfedd
1 chili
uraffinert salt
Fremgangsmåte
- Riv squash og knutekål på den grove delen av et rivjern. Tilsett 1,5 ts salt, kna det godt sammen og la det stå i minst 20 minutter.
- Mens du venter på kålen, lag yoghurt dipp.
- Yoghurt dipp:
- Riv agurk på del grove delen av rivjernet. Finsnitt chili, vårløk og hvitløk. Bland alle ingrediensene og smak til med salt.
- Fritters:
- Sil så av væsken fra knutekål og squash – væsken kan du spare og bruke i en suppe eller gryte. Frys det eventuelt ned hvis du ikke kan bruke det i løpet av noen dager (husk å merk at denne «kraften» er salt).
- Finhakk løk, vårløk, hvitløk, løk og chili og bland sammen med squash og kål. Bland så sammen med egg, sesamfrø og potetmel. Form til ønsket størrelse og stek til de er gyldene. Det blir ca. 25 stykker.
- Jeg vil anbefale å steke disse i panne. Stekes til de er gyldene i enten kokosfett eller smør til de er gyldne på begge sider. (Eventuelt 10 minutter på 160 °C i airfryer eller 12 minutter i stekeovn på 200°C på varmluft.)
- Server med yoghurtdipp og stekte båtpoteter.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook