Jeg må gjenta: I Norge ble det i 2018 kastet 40 000 bananer HVER DAG. (https://tv.nrk.no/serie/matsjokket/2019/MDNY13000219/avspiller)
På NHO – Mat og Drikke kan du lese at: «I 2019 ble det i Norge kastet mer enn 417 000 tonn spiselig mat. Dette tilsvarer ca. 78 kg per innbygger. Husholdningene kastet over halvparten av dette, etterfulgt av matindustrien med om lag en femtedel og dagligvarehandelen med om lag en sjettedel, serveringsbransjen 7 prosent. Jordbruk, sjømatindustri, og offentlig sektor inngår ikke i disse tallene.» Kilde: https://www.nhomd.no/politikk/en-barekraftig-mat–drikke–og-bionaring/matsvinn/
Moussen er ikke tilsatt raffinert sukker og kan gjøres laktosefri ved bruk av laktosefri fløte.
[Reklame] T- skjeene er fra Øyo sin Bris serie i kobber.
Sjokobananmousse
6
15
minutterIngredienser
3 overmodne bananer
100 g 85 % sjokolade
3 dl fløte
2 ss usøtet kakaopulver
Maldonsalt
Fremgangsmåte
- Smelt sjokladen over vannbad.
- Mens sjokoladen smelter, kjør bananene til en glatt puré med stavmikser eller i blender.
- Når sjokoladen er smeltet sett den til siden og la den avkjøles i et par minutter.
- Pisk kremen til den akkurat tykner så vidt. Ha i bananpureen og kakaopulver og pisk det inn til det tykner litt til.
- Pisk i den smelta sjokoladen og pisk til kremen får en tykk fluffy konsistens.
- Ha i porsjonsformer og strø over godt med maldonsalt til servering.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook