Søk
Close this search box.

Einebærkarameller

Del oppskriften

Einebærkarameller er et relativt nytt tilskudd til julekonfekten (kan også spises hele året..). 

Jeg har nylig eksperimentert litt mer med einebær, da jeg synes det bør brukes mer. Jeg har tidligere smakt einebær i treak, men aldri i karameller, men det er virkelig å anbefale. De gir herlige myke, seige fløtekarameller det ligge ekstra!

Einebærkarameller

5.0 from 2 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Antall

40

stykker
Prepp tid

1,5

time

Ingredienser

  • 5 dl fløte

  • 200 g uraffinert rørsukker

  • 150 g lønnesirup

  • 50 g smør

  • 15 einebær

  • 0,5 ts uraffinert fint salt

  • Maldonsalt

Fremgangsmåte

  • Knus einebæra i morter.
  • Med unntak av salt, bland alt godt i en kjele over medium varme.
  • Kok alt sammen til det når ca. 120 grader. Ikke kok på for høy temperatur så det ikke svir seg.
  • Hvis fettet skiller seg litt bare pisk hardt til den samler seg igjen.
  • Pisk inn 0,5 ts uraffinert fint salt og avkjøl helt før du klipper eller kutter opp i ønsket størrelse. Strø over litt havsalt.
  • Pakk inn en og en, så de ikke fester seg i hverandre.

Notater

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.