Einebærkarameller er et relativt nytt tilskudd til julekonfekten (kan også spises hele året..).
Jeg har nylig eksperimentert litt mer med einebær, da jeg synes det bør brukes mer. Jeg har tidligere smakt einebær i treak, men aldri i karameller, men det er virkelig å anbefale. De gir herlige myke, seige fløtekarameller det ligge ekstra!
Einebærkarameller
Antall
40
stykkerPrepp tid
1,5
timeIngredienser
5 dl fløte
200 g uraffinert rørsukker
150 g lønnesirup
50 g smør
15 einebær
0,5 ts uraffinert fint salt
Maldonsalt
Fremgangsmåte
- Knus einebæra i morter.
- Med unntak av salt, bland alt godt i en kjele over medium varme.
- Kok alt sammen til det når ca. 120 grader. Ikke kok på for høy temperatur så det ikke svir seg.
- Hvis fettet skiller seg litt bare pisk hardt til den samler seg igjen.
- Pisk inn 0,5 ts uraffinert fint salt og avkjøl helt før du klipper eller kutter opp i ønsket størrelse. Strø over litt havsalt.
- Pakk inn en og en, så de ikke fester seg i hverandre.
Notater
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook