Brune pinner eller kolakaker er ikke en julekake jeg tradisjonelt har vært vant med. Men etter å ha bli kjent med disse sprø, karamelliserte herlighetene tror jeg de kommer til å bli et fast innslag!
Brune pinner
Ingredienser
200 g mykt smør
300 g sikta speltmel
130 g uraffinert rørsukker
1 eggeplomme
1 ts natron
2 ts kanel
¼ ts vaniljeekstrakt
¼ dl lønnesirup
- Pynt:
1 piska egg
1 dl grovhakka mandler
½ dl uraffinert rørsukker
Fremgangsmåte
- Pisk smør og sukker hvitt.
- Rør inn eggeplomme og sirup.
- Bland alt det tørre og sikt inn i smørblandingen og vend godt inn til en jevn deig.
- Avkjøl deigen helt før du bearbeider den. La den gjerne hvile over natta, minimum et par timer i kjøleskap.
- Del deigen i seks og rull ut seks pølser. Legg tre pølser på et stekebrett og trykk de ut med fingrene, eventuelt ei mini kjevle men de skal se litt rustikke ut, til de er ca. 1/2 cm tykke.
- Pensle med piska egg og strø over litt grovhakka mandler og sukker.
- Stekes i ovn forvarma til 175°C og stek i ca. 15 minutter.
- Med en gang du tar de ut av ovnen, skjær de opp på, litt på skrå i ca. 2 cm bredde med en kaketrinse eller et pizzahjul.
- Avkjøl helt før du flytter på dem. Oppbevar i kakeboks.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook