Søk
Close this search box.

Brune pinner

Del oppskriften

Brune pinner eller kolakaker er ikke en julekake jeg tradisjonelt har vært vant med. Men etter å ha bli kjent med disse sprø, karamelliserte herlighetene tror jeg de kommer til å bli et fast innslag!

Brune pinner

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen

Ingredienser

  • 200 g mykt smør

  • 300 g sikta speltmel

  • 130 g uraffinert rørsukker

  • 1 eggeplomme

  • 1 ts natron

  • 2 ts kanel

  • ¼ ts vaniljeekstrakt

  • ¼ dl lønnesirup

  • Pynt:
  • 1 piska egg

  • 1 dl grovhakka mandler

  • ½ dl uraffinert rørsukker

Fremgangsmåte

  • Pisk smør og sukker hvitt.
  • Rør inn eggeplomme og sirup.
  • Bland alt det tørre og sikt inn i smørblandingen og vend godt inn til en jevn deig.
  • Avkjøl deigen helt før du bearbeider den. La den gjerne hvile over natta, minimum et par timer i kjøleskap.
  • Del deigen i seks og rull ut seks pølser. Legg tre pølser på et stekebrett og trykk de ut med fingrene, eventuelt ei mini kjevle men de skal se litt rustikke ut, til de er ca. 1/2 cm tykke.
  • Pensle med piska egg og strø over litt grovhakka mandler og sukker.
  • Stekes i ovn forvarma til 175°C og stek i ca. 15 minutter.
  • Med en gang du tar de ut av ovnen, skjær de opp på, litt på skrå i ca. 2 cm bredde med en kaketrinse eller et pizzahjul.
  • Avkjøl helt før du flytter på dem. Oppbevar i kakeboks.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.