Disse søyebollene kan du bruke til masse forskjellig. Søyeboller som del av en middag, på koldtbord eller som tapas eller snacks. Sauekjøtt er delikat og smakfullt, på ingen måte «stramt» som mange påstår – gjerne uten å ha smakt sauekjøtt sjøl…
Her er det altså snakk om å bruke sauekjøtt – fra voksen sau, ikke lam. Sauekjøtt er noe vi må ta tilbake. Sauekjøttet ligger stort sett på lager til det «går ut på dato» så destrueres det. Det er nesten umulig å få tak i på vanlige butikker, fordi handelsstanden har bestemt at dette vil ikke forbrukerne ha?
Dette gjør meg forbanna. Vi kan ikke holde på sånn i en verden hvor folk sulter. Bare fordi vi er late, bortskjemte og godtar uten å blunke hva handelstanden bestemmer seg for at vi vil ha og ikke ha. Sjekk din lokale REKO- ring for å få tak i sauekjøtt.
Les mer om sauekjøtt i vår artikkel: «Ta sauen og geita tilbake!»
Søyeboller
20
minutterIngredienser
600 g sauekjøttdeig
1 dl hakka fersk persille
2 store hvitløksfedd
1 ts uraffinert fint salt
½ ts malt svart pepper
Skall og saft fra en økologisk sitron
Fremgangsmåte
- Finhakk hvitløk.
- Bland alle ingredienser og kna sammen til en jevn deig. Ikke jobb med deigen mer en nødvendig, da blir de veldig kompakte.
- Form til små boller på størrelsen mellom en drue og en valnøtt.
- Stek i varm panna på relativt høy varme. Du vil kun brune bollene på hver side til de er gyldne, så de holder seg saftige. Steker du for lenge blir de harde og tørre.
- Server med for eksempel tomatsaus og pasta eller stekte båtpoteter og kålsalat eller i en lompe/tortilla med ønsket tilbehør. Kun egen fantasi som setter grenser.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook