Søk
Close this search box.

Surdeigskanelsnurrer

Del oppskriften

Hvem liker vel ikke kanelsnurrer? Men du har kanskje ikke prøvd surdeigskanelsnurrer? Og, alle har vel en preferanse på hvilken type kanelsnurr man liker… Jeg fortrekker de mest mulig sprø men med myk kjerne og masse smør og kanel. Denne oppskrifta har jeg snart tweeka i 10 år og endelig kan jeg si meg fornøyd. Siden surdeigen må heve i 10- 12 timer er det en fordel å lage deigen for eksempel kvelden før du skal steke kanelsnurrene.

Det beste med surdeig i kanelsnurrene er at den gir et syrlig og fruktig innslag. En kompis var faktisk helt sikker på at det var epler i oppskrifta. I tillegg gjør surdeigen at kanelsnurrene ikke tørker så fort ut.

Håper de faller i smak.

Surdeigskanelsnurrer

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Prepp tid

15

minutter
Heving

13

timer
Steketid

12-15

minutter

Ingredienser

  • Deig:
  • 1,1 kg sikta speltmel

  • 5 dl melk

  • 100 g bakeklar surdeig

  • 100 g uraffinert rørsukker

  • 2 egg

  • 200 g smør

  • 0,5 ts uraffinert fint salt

  • 2 ts malt kardemomme

  • Fyll:
  • 150 g mykt smør

  • 50 g kokosblomstsukker

  • 2 ss kanel

  • Til pensling: ett sammenpisket egg + litt rørsukker

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret og bland det inn i melka. Pisk eggene inn i melkeblandinga.
  • Elt alt i kjøkkenmaskin. Når deigen er jevn og tyggegummiaktig (deigen skal ikke være klissete) hev deigen tildekket på et lunt sted i ca. 10- 12 timer. Deigen bør bli ca. dobbel størrelse.
  • Bland fyll ved å piske smør, kokosblomstsukker og kanel sammen til en fluffy krem.
  • Deigen bør være elastisk og formbar. Ha over på melet underlag og kjevle ut til en rektangulær form på ca. 2 cm tykkelse. Bre smørfyll utover leiven og rull den fra kortsiden til en pølse.
  • Del opp leiven i ca. 12 snurrer. Etterhev lunt i 20- 60 min. Pensle med piska egg og strø over med litt ekstra sukker.
  • Stek i midten av ovenen på 225 grader i ca. 12- 15 minutter eller til de er gyldene.
  • Server gjerne lunkne! Eller så fryser bakverket fabelaktig og er gull å ha på lur.

Notater

  • Jeg bruker kokosblomstsukker i fyllet fordi det gir en ekstra maltet smak som passer veldig godt til kanelsnurrene. Har du ikke dette kan du selvfølgelig erstatte det med sukker.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.