Pizzabunn er viktig. Go- to pizzabunn deig er viktig. Dette er vår.
Vi prøver som regel å lage surdeigsvarianten (se egen oppskrift) men innimellom får man spontan-lyst på pizza og da må man lager gjær- varianten. Heldigvis er denne oppskriften både veldig enkel, godt og relativt rask (heving tatt i betraktning).
Pizzabunn
Antall
2
stykkerIngredienser
250 g tipo 00 mel/ sikta spelt/ dala hvete
1,25- 1,50 dl lunka vann
1 ts gjør
1 ts fintmalt uraffinert salt
Fremgangsmåte
- Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok til du har en jevn elastisk ball.
- Hev i bolle med lokk eller dekka med plastfolie el. til dobbel størrelse på et lunt sted.
- Del deigen i to og trill til kuler.
- Form pizzadeig med fingrene. Strekk/ snu/ press med fingertuppen ut fra senter. Alternativt bruk kjevle.
- Topp med ønska topping og stek til skorpa og osten er gylden.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook