Søk
Close this search box.

Mjødurtmakroner

Del oppskriften
Mjødurtmakroner er sprø, seige, florale og akkurat passe søte. Perfekt makron for oss som er glad i seig mandelmasse… 
 
Mjødurtmakron er også en fin måte å bruke ekstra eggehviter hvis du har til over etter å for eksempel ha lagd iskrem med eggeplommer. 
 
Mjødurt er en fantastisk nyttevekst. Ikke bare er den vakker, den er super for pollinatorer og smaker herlig. Hvis du ikke kjenner den, vil du kjenne igjen lukta, som lukta av sommer.
Mjødurt omtales ofte som nordens vanilje og mjødurtsukker kan erstatte vaniljesukker i oppskrift. Jeg synes imidlertid ikke den smaker vanilje, men mer som mandel og en helt særegen floral herlig smak uten sammenligning til noe anna.
 
Du kan bruke blomst og blad, frisk eller tørka. Vi pleier å bruke blomsten, tørke den og ha smak av sommer på boks vinteren igjennom 💚 Smaken blir enda mer intens når den er tørka.
 
Mjødurt kan anvendes ved en rekke helseplager og kan blant annet være godt for revmatikere, ved fordøyelsesplager og er naturlig smertestillende m.m.
 
Mjødurt inneholder blant annet C- vitamin og salisylsyre. Mjødurt var viktig i utviklingen av aspirin. Men, det er greit å merke seg at salisylsyre kan virke blodfortynnende og bør brukes med forsiktighet av folk som allerede går på blodfortynnende medisiner. Vær oppmerksom på at noen kan  være allergisk mot salisylsyre.
 
Mjødurt kan brukes frisk eller tørka som pynt eller topping, til te, som krydder i bakverk eller til å infusere melkeblanding til iskrem, fromasj, pana cotta, crème brûlée osv.
 

Les mer om mjødurt her: https://www.reinmat.no/ravarer/ville-vekster/mjodurt/

Mjødurtmakroner

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen

25

stykker
Prepp tid

10

minutter
Steketid

30

minutter

Ingredienser

  • 300 g mandelmel

  • 100 g uraffinert rørsukker

  • 4 eggehviter

  • 1 ss tørka malt mjødurtblomst

  • en klype maldonsalt

Fremgangsmåte

  • Pisk eggehviter og salt til det er skum. Fortsett å piske og tilsett sukkeret i tre omganger. Pisk til det er en jevn marengs.
  • Vend forsiktig inne mandelmel og mjødurt.
  • Lag 25 topper på et stekebrett og stek på 160 grader i 30 minutter.
  • Avkjøl helt før du flytter på makronene.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.