Krema kantarell og grønnkål er et must hos oss når kantarellen titter frem og grønnkålen bugner. Kantarell og grønnkål er en veldig god kombinasjon, og salvie tilfører det lille ekstra. Salvie og sopp er generelt en veldig god kombinasjon. Du kan selvsagt benytte en soppblanding og du ønsker. Kantarell og piggsopp eller lerkesopp, smørsopp eller fåresopp går også veldig godt sammen.
Høsten er min favoritt årstid, og jeg vil stort sett bare være i skogen, plukke sopp, bør og ville vekster. Det bugner av spiselig rikdom vi kan sanke fra naturen, som vi setter enorm pris på å ha fri tilgang til.
Kantarell er en av de enkleste soppene å lære seg og har ingen skumle forvekslinger, så kom deg ut å plukk! J Er du usikker, gå på soppkontroll eller ta et kurs. Øvelse gjør mester.
Kremet kantarell og grønnkål
2
20
minutterIngredienser
400 g kantarell
50 g grønnkål
1 stor løk
2 medium hvitløksfedd
8-10 g fersk salvie
40 g smør
2 ss olivenolje
1 dl fløte
2 ts Dijon sennep
1 ts sitronsaft
salt og pepper
et par skiver godt brød
en neve av din favoritt bladgrønt
Fremgangsmåte
- Varm opp en tørr stekepanne. Når panna er varm, ha i kantarellen og stek ut væsken.
- Mens kantarellen steker, skrell løk og kutt den i fine strimler. Skrell hvitløk og finhakk.
- Når væsken fra kantarellen er fordampa, ha i smør og løk. Stek i ca. 5 minutter.
- Fjern den groveste delen av stilken på grønnkålen og kutt grønnkålbladene i fine strimler.
- Tilsett olivenolje, grønnkål, hvitløk og litt salt i panna.
- Finsnitt salvien og ha i panna.
- Når grønnkålen har kollapset (tar et par minutter), tilsett salvie, fløte, sennep og sitronsaft. Når fløten begynner å fordampe og blandingen er god og krema, smak til med salt og pepper.
- Server på en god skive brød med din favoritt bladgrønt. Pynt med spiselige blomster.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook