Søk
Close this search box.

Kremet kantarell og grønnkål

Del oppskriften

Krema kantarell og grønnkål er et must hos oss når kantarellen titter frem og grønnkålen bugner. Kantarell og grønnkål er en veldig god kombinasjon, og salvie tilfører det lille ekstra. Salvie og sopp er generelt en veldig god kombinasjon. Du kan selvsagt benytte en soppblanding og du ønsker. Kantarell og piggsopp eller lerkesopp, smørsopp eller fåresopp går også veldig godt sammen.

Høsten er min favoritt årstid, og jeg vil stort sett bare være i skogen, plukke sopp, bør og ville vekster. Det bugner av spiselig rikdom vi kan sanke fra naturen, som vi setter enorm pris på å ha fri tilgang til.

Kantarell er en av de enkleste soppene å lære seg og har ingen skumle forvekslinger, så kom deg ut å plukk! J Er du usikker, gå på soppkontroll eller ta et kurs. Øvelse gjør mester.

Kremet kantarell og grønnkål

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

2

Prepp tid

20

minutter

Ingredienser

  • 400 g kantarell

  • 50 g grønnkål

  • 1 stor løk

  • 2 medium hvitløksfedd

  • 8-10 g fersk salvie

  • 40 g smør

  • 2 ss olivenolje

  • 1 dl fløte

  • 2 ts Dijon sennep

  • 1 ts sitronsaft

  • salt og pepper

  • et par skiver godt brød

  • en neve av din favoritt bladgrønt

Fremgangsmåte

  • Varm opp en tørr stekepanne. Når panna er varm, ha i kantarellen og stek ut væsken.
  • Mens kantarellen steker, skrell løk og kutt den i fine strimler. Skrell hvitløk og finhakk.
  • Når væsken fra kantarellen er fordampa, ha i smør og løk. Stek i ca. 5 minutter.
  • Fjern den groveste delen av stilken på grønnkålen og kutt grønnkålbladene i fine strimler.
  • Tilsett olivenolje, grønnkål, hvitløk og litt salt i panna.
  • Finsnitt salvien og ha i panna.
  • Når grønnkålen har kollapset (tar et par minutter), tilsett salvie, fløte, sennep og sitronsaft. Når fløten begynner å fordampe og blandingen er god og krema, smak til med salt og pepper.
  • Server på en god skive brød med din favoritt bladgrønt. Pynt med spiselige blomster.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.