Sei med tomat og kapers er en superrask hverdagsmiddags rett, som er ferdig på under den tiden det tar å koke poteter.
Norske tomater fortsatt i sesong, og vi henter daglig inn herlige tomater fra drivhuset.
Norske råvarer i sesong, det blir ikke bedre! Kapersen gir en unik vri på tomatene, men uten at det blir for mye. Hvis du er skeptisk til kapers, er dette en fin rett å prøve, da kapers smaken ikke er intens, men blander seg fint med fisk og tomat.
Norsk sei er en av fisketypene vi bruker mest. God, billig og bærekraftig!
Sei med tomat og kapers
2
25
minutterIngredienser
400 g seifilet
600 g tomater
1 ss kapers*
1 stor gul løk
1 stort fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ts hvit balsamico eddik eller hvitvinseddik
salt og pepper
poteter
Fremgangsmåte
- Sett poteter til koking.
- Grovhakk tomatene.
- Varm opp en stor stekepanne og ha i olivenolje og tomatene. Stek ut litt væske av tomatene mens du finstrimler løk og finhakker hvitløk. Tilsett løk og hvitløk i panna, eddik og en klype salt. La det småkoke i minst fem minutter.
- Kutt fiskefileten i porsjoner og salt fiskestykkene på begge sider.
- Finhakk kapers.
- Tilsett kapersen i panna og smak til med salt og pepper. Dytt fiskestykkene godt ned i panna og stek til de begynner å flake seg. Snu en gang om ønskelig.
- Server med kokte poteter. Om ønskelig, topp med finhakka vårløk eller persille,
Notater
- Hvis du er veldig glad i kapers, kan du kline til med to spiseskjeer!
- Du kan også erstatte vanlige kapers med ramsløk- kapers, løvetann- kapers eller russekål- kapers, men da bør du sikkert doble mengden, eller i hvert fall smake deg frem.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook