Søk
Close this search box.

Tyttebærkarameller

Del oppskriften

Tyttebærkarameller, smakt det før? Bare så det er sagt, tyttebær kan brukes til å sjukt mye anna enn tyttebærsyltetøy til kjøttkakene. Vi tørker alltid endel tyttebær når vi plukker om høsten. Tyttebær gjør seg for eksempel veldig godt i mye bakst, konfekt, sjokolade og er en ypperlig kontrast i søte og seige karameller!

Tyttebærkarameller er søte, salte, syrlige, setter seg fast i tennene og smelter på tunga.

Tyttebærkarameller er raske og enkle å lage. Perfekt på julekonfekt fatet eller som en julegave/ vertskapsgave. Skal du gi de bort vil jeg anbefale og pakke inn en og en karamell.

Tyttebærkarameller

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Stykker

25

Prepp tid

25

minutter

Ingredienser

  • 1 dl sukker

  • 1 dl fløte

  • 0,5 dl honning

  • 50 g smør

  • 0,5 ts uraffinert fint salt

  • 2 ss tørka tyttebær

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene, unntatt tyttebæra i en medium stor kjele. La det koke opp. Senk varmen og la det småkoke til massen når 130°.
  • Ta så kjelen av varmen og vend inn tørka tyttebær.
  • Hell over i en ønsket form. Jeg pleier å bruke en som er 12cmx18cm. Jeg dekker den med bakepapir så karamellen ikke setter seg fast.
  • Avkjøl helt før du tar den ut av forma og skjærer karamellen i ønskede biter med en skarp kniv.*

Notater

  • *Pakk inn en og en karamell i bakepapir/matpapir hvis du skal oppbevare de en stund, Da holder de forma uansett temperatur du oppbevarer de i.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.