Skagensalat er fantastisk som pålegg, som topping på en apetittvekker eller forrett eller som en lunsjrett.
Rekene er på sitt aller beste om vinteren, og er søte, salte og møre. Helt ypperlige på godt brød. En skagensalat blir bare en litt annen vri enn et klassisk rekesmørbrød.
Jeg vil alltid anbefale å bruke enten frosne eller ferske reker, og ta deg bryet med å skrelle de sjøl. De er av mye høyere kvalitet enn reker i lake og stort sett billigere – i hvert fall frosne reker. Det er selvfølgelig mulig å bruke reker i lake og, men da bør du la de renne godt av seg i en sil, samt tørke de godt.
Du kan også ha i krepsehaler i tillegg til halvparten av rekene, hvis du er i “fancy- hjørnet”.
Skagensalat
10
minutterIngredienser
200 g rensede reker
50 g rødløk
2 ss majones
2 ss rømme
½ ts skall fra en økologisk sitron revet fint
1 ts sitronsaft
2 ss finhakka dill
salt og pepper
rogn (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
- Finhakk rødløk.
- Bland rømme, majones, sitronsaft og sitronskall. Vend inn rødløk, dill og reker i sausen og smak til med salt og pepper.
- Topp med en generøs mengde rogn om ønskelig og server på godt brød.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook