Ostekake med pepperkakebunn og litt klementin er en ypperlig måte å bruke opp pepperkakene etter jula.
Ofte hører jeg folk si at nå har de pakka bort jula og kasta alle julekake restene. Dette gjør meg forbanna. Mat skal ikke kastes. Dette gjelder også julekakerester.
Mange har sikkert ambisjoner om å bli super sunne hvert nyttår, og det kan jo fort være mye av motivasjonen for å kaste julekaker. Men, pepperkaker holder seg fine veldig lenge i en tett kakeboks, som for øvrig de fleste julekaker (kjeks typene). De kan settes unna og brukes på kreative måter i løpet av vinteren i stedenfor å kastes.
I denne oppskriften kan du også benytte andre kjeks som base for bunnen, eller blande forskjellige typer – som for eksempel, ingefærnøtter, brune pinner, sirupssnipper, serinakaker, sandkaker osv.
Ostekake med pepperkakebunn
Ingredienser
- Fyll:
400 g naturell kremost
3 egg
1 dl fløte
3 ss uraffinert rørsukker
finrevet skall fra en økologisk klementin
1/3 dl saft fra en økologisk klementin
- Bunn:
200 g pepperkake
50 g smelta smør
en klype maldonsalt
Fremgangsmåte
- Knus pepperkaker til det er helt finmalt i en kjøkkenmaskin eller med en morter. Bland inn smelta smør og salt og ha i en form med bakepapir på 20cm. Press pepperkakeblandingen godt ned slik at den er jevn og fast. Sett bunnen til avkjøling i kjøleskap til den er stiv.
- Pisk kremost, egg, fløte, klementinskall og saft til en jevn krem.
- Når bunnen er stivnet, hell forsiktig over ostekremen.
- Stek nederst i ovnen på 165 grader i en time eller til ostekremen er fast.
- Avkjøl kaken helt før du tar den ut av forma.
- Server med noen skiver fersk klementin, eventuelt strø over noen grovhakka brente mandler.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook