Søk
Close this search box.

Spaghetti vongole

Del oppskriften

Er du glad i spaghetti vongole? Det er jeg! På italiensk heter hjerteskjell vongole, derav spaghetti vognole som er en italiensk pasta klassiker med dampa hjerteskjell og aromater med spaghetti.

Som alle andre skjell er hjerteskjell i sesong og på sitt beste nå som det er kaldt i vannet.

Hjerteskjell er utrolig næringsrike, de er proteinrike, en god kilde til gode karbohydrater og jern, vitamin B12.

Hjerteskjell har naturlig saltsmak i en fin kombinasjon med naturlig sødme. De er litt fastere i konsistensen enn blåskjell. Les mer om hjerteskjell her.

Spaghetti vongole

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

2

Ingredienser

  • 200 g tørka spaghetti

  • 1 kg hjertekskjell

  • 2 sjalottløk

  • 2 hvitløksfedd

  • 1 chili

  • 1 vårløk

  • 1 neve bladpersille

  • 10 cherry tomat

  • 20 g smør

  • 3 dl tørr hvitvin

  • olivenolje

Fremgangsmåte

  • Sett på en stor kjele med godt saltet vann til koking av pastaen.
  • Skyll hjerteskjellene godt og fjern eventuelle skjell som ikke lukker seg.
  • Finhakk chili, hvitløk og sjalottløk.
  • Varm opp en stor kjele med lokk. Når kjelen er varm, ha i smør. Når smøret er smelta, ha i chili, hvitløk og sjalottløk og mykstek på medium varme i 5 minutter.
  • Kok spaghetti etter anvisning på pakka.
  • Når løkblandingen har blitt gylden, ha i vinen øk temperaturen litt og ha i hjerteskjella og sett på lokket. La det dampe til skjellene har åpnet seg. Dette tar kun 3- 4 minutter, så følg med, hvis de blir varmebehandlet for lenge blir de seige.
  • Når pastaen er al dente, sil av.
  • Del cherry tomatene i to, finhakk persille og vårløk og bland alt sammen med hjerteskjella, og vend inn spaghettien og en dæsj olivenolje. La det stå et par minutter før servering, så tomatene får litt varme og krafta fra skjella trekkes litt inn i pastaen.
  • Server med godt brød og kanskje et glass hvitvin. Topp gjerne med bottarga av norsk torskelever.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.