Er du glad i spaghetti vongole? Det er jeg! På italiensk heter hjerteskjell vongole, derav spaghetti vognole som er en italiensk pasta klassiker med dampa hjerteskjell og aromater med spaghetti.
Som alle andre skjell er hjerteskjell i sesong og på sitt beste nå som det er kaldt i vannet.
Hjerteskjell er utrolig næringsrike, de er proteinrike, en god kilde til gode karbohydrater og jern, vitamin B12.
Hjerteskjell har naturlig saltsmak i en fin kombinasjon med naturlig sødme. De er litt fastere i konsistensen enn blåskjell. Les mer om hjerteskjell her.
Spaghetti vongole
2
Ingredienser
200 g tørka spaghetti
1 kg hjertekskjell
2 sjalottløk
2 hvitløksfedd
1 chili
1 vårløk
1 neve bladpersille
10 cherry tomat
20 g smør
3 dl tørr hvitvin
olivenolje
Fremgangsmåte
- Sett på en stor kjele med godt saltet vann til koking av pastaen.
- Skyll hjerteskjellene godt og fjern eventuelle skjell som ikke lukker seg.
- Finhakk chili, hvitløk og sjalottløk.
- Varm opp en stor kjele med lokk. Når kjelen er varm, ha i smør. Når smøret er smelta, ha i chili, hvitløk og sjalottløk og mykstek på medium varme i 5 minutter.
- Kok spaghetti etter anvisning på pakka.
- Når løkblandingen har blitt gylden, ha i vinen øk temperaturen litt og ha i hjerteskjella og sett på lokket. La det dampe til skjellene har åpnet seg. Dette tar kun 3- 4 minutter, så følg med, hvis de blir varmebehandlet for lenge blir de seige.
- Når pastaen er al dente, sil av.
- Del cherry tomatene i to, finhakk persille og vårløk og bland alt sammen med hjerteskjella, og vend inn spaghettien og en dæsj olivenolje. La det stå et par minutter før servering, så tomatene får litt varme og krafta fra skjella trekkes litt inn i pastaen.
- Server med godt brød og kanskje et glass hvitvin. Topp gjerne med bottarga av norsk torskelever.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook