Tilslørte rabarbrapiker, min tvist på tilslørte bondepiker; med ferske jordbær, mandel og havrekrønsj, mjødurtkrem og rabarbramarmelade.
Det bugner av rabarbra i hagen og jeg prøver stadig å finne på nye bruksområder til den. Dette er en utrolig enkel og god sommer dessert.
Oppskrifta gir ca. 4 porsjoner, men hvis du lager færre kan du fint bruke marmeladen som pålegg eller topping på yoghurt. Mandel og havrekrønsjen holder seg fint på et tett glass/ boks.
Tilslørte rabarbrapiker
Porsjoner
4
Ingredienser
- Rabarbramarmelade
ca. 400 g rabarbra
½ dl sukker
½ dl brunt sukker
- Mandel og havrekrønsj
1 dl grovhakka mandler
1 dl havregryn
½ dl sukker
10 g smør
en klype maldonsalt
- Mjødurtkrem
2 dl fløte
1 ss sukker
½ ts mjødurtpulver*
6-8 jordbær per porsjon
Fremgangsmåte
- Rabarbramarmelade
- Kutt rabarbraen i tynne skiver. Ha i en kjele med sukkeret og kok inn under lokk i 20- 30 minutter eller til marmeladen er tyknet. Avkjøl helt før bruk.
- Mandel og havrekrønsj
- Ha sukkeret jevnt utover på en stor stekepanne eller kjele og la sukkeret smelte på medium varme. Her går det fort, så du må følge med så det ikke brenner seg. Når sukkeret er smeltet og begynner å karamellisere, senk varmen og rør inn smøret. Når du har en jevn karamell, rør inn grovhakka mandler og havregryn. Når alle nøtter og gryn er dekket med karamell, strø over en klype maldonsalt og avkjøl helt før bruk.
- Mjødurtkrem
- Pisk sukker, fløte og mjødurtpulver til en jevn krem. Ikke stiv, men fluffy.
- Kutt jorbærene i skiver.
- Legg opp de tilslørte rabarbrapikene lagvis i egnet skål. Et lag med rabarbramarmelade, et lag krønsj, et lag jordbær og et lag krem og gjenta.
Notater
- Du kan selvsagt lage både marmeladen og kremen søtere om ønskelig.
- * Kan sløyfes eller erstattes med vaniljesukker hvis du ikke har mjødurtpulver.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook