Søk
Close this search box.

Tilslørte rabarbrapiker

Del oppskriften

Tilslørte rabarbrapiker, min tvist på tilslørte bondepiker; med ferske jordbær, mandel og havrekrønsj, mjødurtkrem og rabarbramarmelade.

Det bugner av rabarbra i hagen og jeg prøver stadig å finne på nye bruksområder til den. Dette er en utrolig enkel og god sommer dessert.

Oppskrifta gir ca. 4 porsjoner, men hvis du lager færre kan du fint bruke marmeladen som pålegg eller topping på yoghurt. Mandel og havrekrønsjen holder seg fint på et tett glass/ boks.

Tilslørte rabarbrapiker

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

Ingredienser

  • Rabarbramarmelade
  • ca. 400 g rabarbra

  • ½ dl sukker

  • ½ dl brunt sukker

  • Mandel og havrekrønsj
  • 1 dl grovhakka mandler

  • 1 dl havregryn

  • ½ dl sukker

  • 10 g smør

  • en klype maldonsalt

  • Mjødurtkrem
  • 2 dl fløte

  • 1 ss sukker

  • ½ ts mjødurtpulver*

  • 6-8 jordbær per porsjon

Fremgangsmåte

  • Rabarbramarmelade
  • Kutt rabarbraen i tynne skiver. Ha i en kjele med sukkeret og kok inn under lokk i 20- 30 minutter eller til marmeladen er tyknet. Avkjøl helt før bruk.
  • Mandel og havrekrønsj
  • Ha sukkeret jevnt utover på en stor stekepanne eller kjele og la sukkeret smelte på medium varme. Her går det fort, så du må følge med så det ikke brenner seg. Når sukkeret er smeltet og begynner å karamellisere, senk varmen og rør inn smøret. Når du har en jevn karamell, rør inn grovhakka mandler og havregryn. Når alle nøtter og gryn er dekket med karamell, strø over en klype maldonsalt og avkjøl helt før bruk.
  • Mjødurtkrem
  • Pisk sukker, fløte og mjødurtpulver til en jevn krem. Ikke stiv, men fluffy.
  • Kutt jorbærene i skiver.
  • Legg opp de tilslørte rabarbrapikene lagvis i egnet skål. Et lag med rabarbramarmelade, et lag krønsj, et lag jordbær og et lag krem og gjenta.

Notater

  • Du kan selvsagt lage både marmeladen og kremen søtere om ønskelig.
  • * Kan sløyfes eller erstattes med vaniljesukker hvis du ikke har mjødurtpulver.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.