Søk
Close this search box.

Sursøt ripssaus

Del oppskriften

Sursøt ripssaus av norske rips istedenfor av ananas!? Yes! Det må du prøve.

Det kan fort bli mye rips, og da må man stadig finne nye måter å bruke ripsen på. Dette er absolutt en av mine nye favoritt måter å bruke rips på. Oppskriften er enkel og superrask – det skal bare stå å småputre en times tid.

Brukes til wok med grønnsaker, kylling, svin eller fisk, som du ville brukt en vanlig sursøt saus.

Denne sausen kommer ut av min store interesse og glede av å lage internasjonale retter med norsk ingredienser som kan benyttes istedenfor de tradisjonelle. Rips gir en annerledes, men utrolig tilfredsstillende syrlighet og gulrot og løken tilfører sødme.

En tradisjonell sursøt saus tyknes ved bruk av maisenna. Jeg er ikke spesielt fan av konsistensen maisenna gir sauser, så i denne oppskriften på susrsøt ripssaus er sausen kun jevnet med råvarene.   

Oppskriften gir tre glass av ca. 250 ml.

Sursøt ripssaus

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen

Ingredienser

  • 300 g rips (frossen eller fersk)

  • 100 g skrelt løk

  • 50 g gulrot

  • 10- 20 g chili*

  • 2 ss eple- eddik

  • 1 ss soyasaus

  • 2 ss sukker

  • 6 dl vann

  • salt

Fremgangsmåte

  • Grovhakk løk, gulrot og chili.
  • Ha alle ingrediensen, unntatt salt, i en medium stor kjele og la det hele småkoke på lav- medium varme i en times tid.
  • Kjør sausen glatt med stavmikser. Du kan sile sausen hvis du føler et behov for det, det er en smakssak. Jeg pleier ikke gidde å gjøre det.
  • Smak til med salt.
  • Ha sausen over på passende glass og oppbevar kaldt eller frys ned.

Notater

  • *Mengde chili avhenger av hvor sterk du vil ha den. Fjern frøa for å få den mildere om det er ønskelig.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.