Søk
Close this search box.

Smørstekte epler med byggkrønsj

Del oppskriften

Smørstekte epler med byggkrønsj, og portvinskrem. En så enkel men likevel god dessert med ingredienser i sesong. Noe så enkelt som å steike gode norske lagringsepler i smør, gjør det bare så godt!

Bygg kan brukes til så mangt, for eksempel i dessert.. Rista bygg i byggkrønsjen gir denne desserten etter min mening det lille ekstra. 

Du kan selvfølgelig droppe portvinen i kremen om du av en eller anna grunn ønsker det. 

Mange norske eplesorter kan lagres lenge og vel utover vinteren, og er fine å bruke blant anna til en deilig dessert i vintermørket. Kanskje de blir litt skrukkete uttapå, men like sprø inni! Akkurat som meg =)

Smørstekte epler med byggkrønsj

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

Ingredienser

  • Epler
  • 1- 1,5 eple per pers (avhenger av størrelsen)

  • 10 g smør

  • Portvinskrem
  • 2 dl fløte

  • 1 ss sukker

  • 1 ss portvin

  • Byggkrønsj
  • 1 dl rista byggryn*

  • 1 dl byggflak

  • 1 ss sukker

  • 10 g smør

  • en klype salt

Fremgangsmåte

  • Byggkrønsj
  • Smelt sukkeret forsiktig i en panne. Når alt er karamellisert, tilsett smør og rør godt inn. Bland så raskt inne byggryn og byggflak, og ei klype salt. Ha over på bakepapir og avkjøl helt. Brekk opp i mindre biter.
  • Epler
  • Skrell epler og fjern kjernen. Del i åtte biter. Stek bitene i smøret til de er gylne.
  • Portvinskrem
  • Bland sukker, portvin* * og fløte og pisk til en myk krem.
  • Dander på en tallerken og pynt med tørka eller friske blomster, alt ettersom hva som er tilgjengelig.

Notater

  • *Rist hele byggryn i en tørrpanne på medium varme til de begynner å krakelere og lukte aromatisk. Ikke ha for høy temperatur så det svir seg.
  • * * Kan selvfølgelig sløyfes om ønskelig.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.