Søk
Close this search box.

Bygg og tunfisksalat

Del oppskriften

Bygg og tunfisksalat, dette er hva jeg vil kalle en vintersalat. Ikke et salatblad i syne! Sylta ingredienser, tunfisk på boks. Enkelt, billig, sunt og næringsrikt. Ikke minst raskt! Denne salaten gjør seg like godt til middag som til lunsj. Varier med å toppe den med kokte egg, eller server med godt brød til.

Du bør alltid velge msc – sertifisert tunfisk, som dokumenterer bærekraftig fisket tunfisk. Tunfisk har blitt ekstremt overfisket i årevis, og flere av typene tundfisk er truet. Skipjack er den mest livskraftige typen tunfisk. Du bør heller ikke spise feit fisk for mye og for ofte, på grunn av høye konsentrasjoner av tungmetaller i fisken. Alt med måte!

Bygg og tunfisksalat

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

Ingredienser

  • 2 dl byggryn

  • 2 bokser med tunfisk *

  • 2 dl maiskorn

  • 1 dl finhakka rødløk

  • 1 dl finhakka persille

  • 1 dl finhakka sylteagurk

  • 2- 4 ss finhakka sylta jalapeño (avhengig av hvor sterkt du liker)

  • 2 ss syltelake fra sylta jalapeño

  • 2 ss olivenolje

  • 2 ss eplesidereddik eller hvitvinseddik

  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Kok bygggryn al dente i rikelig med vann, i ca. 20 minutter. Smak deg frem underveis, til ønsket tyggemotstand.
  • Mens byggryna koker, finhakk det som skal finhakkes – rødløk, persille, sylteagurk, jalapeño.
  • Når byggryna er ferdig kokt, sil av evt. overflødig vann. Bland tunfisken (sil evt. av vann evt. ta med olje) godt sammen med byggryna. Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle. Smak til med salt og pepper, og eventuelt ekstra eddik og olivenolje om ønskelig.
  • Server med godt brød.

Notater

  • * i vann eller olje… hva du foretrekker. Bruker du i olje, ville jeg skippa olivenolja i oppskrifta og brukt oljen tunfisken ligger i istedenfor.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.