Byggmel gjør seg utrolig godt i pannekaker. Byggmelet gir både en fin konsistens og god smak, denne oppskrift gir deg skikkelige pannekaker med reine og hele ingredienser. Disse pannekakene er like godt til søtt som salt. Frokost, brunsj, lunsj eller middag.
Vi lager de gjerne til helgefrokost/brunsj, servert med bacon og bjørkesirup eller løvetannsirup, eller stekte epler og honning. De er også supre å bruke til å fylle med et godt og krydra kjøttfyll og gratinere i ovnen med en god ostesaus, som en slags cannelloni. Eller, prøv de istedenfor tortilla til en wrap!
Byggpannekakene fryser godt. Så det er bare å lage opp og ha ekstra i frysern for lynraske hverdagsmiddager.
Ved å bruke byggmel i pannekaker får du mettende, smakfulle og næringsrike pannekaker. Bygg har et høyt innhold av stivelse, det er proteinrikt, fiberrikt og inneholder B- og E-vitamin og mineraler. Bygg inneholder et særdeles høyt innhold av betaglukan.
Byggpannekaker
4
Ingredienser
400 g sammalt byggmel
8 dl melk
6 egg
en klype salt
Fremgangsmåte
- Oppskrifta gir ca. 16 pannekaker.
- Bland alle ingrediensen i en bolle og pisk godt til du har en jevn røre.
- La røra svelle i minst en halvtime.
- Stek pannekakene i egna panne til de er gyldene på begge sider.
- Server med ønsket fyll.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook