Mulled whisky eller whisky gløgg om du vil er en perfekt varmende krydra drikk for kalde vinterkvelder. Perfekt foran peisen, eller bålpanna eller som en velkomstdrink til en vinterfest.
Mulled whisky er vanlig i juletider i Storbritannia, på samme måte som mulled wine og mulled cider, og er en slags krydra, gjerne eplebasert gløgg- aktig varmende drikk. Min versjon er med masse krydder som trekkes i eplejuice, tilsatt en god klunk god whisky til slutt. Trenger du en alkoholfri versjon dropper du bare whiskyen.
Mulled Whisky
Ingredienser
½ l eplejuice
1 hel kanelstang
1 hel stjerneanis
8 nellikspiker
4 kardemomme pods
4x4 cm fersk ingefær i skiver
1 ss honning
1 dl whisky (gjerne Jameson)
Fremgangsmåte
- Ha alt, unntatt whisky i en kjele og kok opp.
- Når det har kokt opp, senk varmen og la det stå å trekke på medium til lav varme i minst en halvtime. Kan fint stå lenger. Jo lengre den står, jo mer intens kryddersmak får du.
- Når blandingen har den krydder intensiteten du ønsker, tilsett whisky og varm forsiktig opp. Ikke la det koke, men mindre du ønsker å koke ut alkoholen…
- Sil av krydder. Server i to store kurs med en tørka epleskive som garnityr.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook