Søk
Close this search box.

Mulled Whisky

Del oppskriften

Mulled whisky eller whisky gløgg om du vil er en perfekt varmende krydra drikk for kalde vinterkvelder. Perfekt foran peisen, eller bålpanna eller som en velkomstdrink til en vinterfest.

Mulled whisky er vanlig i juletider i Storbritannia, på samme måte som mulled wine og mulled cider, og er en slags krydra, gjerne eplebasert gløgg- aktig varmende drikk. Min versjon er med masse krydder som trekkes i eplejuice, tilsatt en god klunk god whisky til slutt. Trenger du en alkoholfri versjon dropper du bare whiskyen. 

Mulled Whisky

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen

Ingredienser

  • ½ l eplejuice

  • 1 hel kanelstang

  • 1 hel stjerneanis

  • 8 nellikspiker

  • 4 kardemomme pods

  • 4x4 cm fersk ingefær i skiver

  • 1 ss honning

  • 1 dl whisky (gjerne Jameson)

Fremgangsmåte

  • Ha alt, unntatt whisky i en kjele og kok opp.
  • Når det har kokt opp, senk varmen og la det stå å trekke på medium til lav varme i minst en halvtime. Kan fint stå lenger. Jo lengre den står, jo mer intens kryddersmak får du.
  • Når blandingen har den krydder intensiteten du ønsker, tilsett whisky og varm forsiktig opp. Ikke la det koke, men mindre du ønsker å koke ut alkoholen…
  • Sil av krydder. Server i to store kurs med en tørka epleskive som garnityr.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.