Søk
Close this search box.

Skrei med eggesmør

Del oppskriften

Skrei med eggesmør er en klassisk fiskemiddag for meg, særlig fra da jeg bodde i Bergen. Ukomplisert, raskt, næringsrik og utrolig godt. 

Skreien er fortsatt i sesong, og du kan lese mer om under her. 

Oppskriften tar utgangspunkt i vekt på ingredienser per person. Nøyaktighet på vekt er overhodet ikke nødvendig i denne retten. Bruk så mye smør du liker, smak deg frem! 

Skrei med eggesmør

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen

Ingredienser

  • 250 g skrei i skiver per person

  • 200 g potet per person

  • 150 g gulrot per person

  • 2 egg per person

  • 30 g smør person

  • 1 ts finhakka fersk timian per person

  • eplesidereddik eller liknende

  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett poteter til koking. (Skrell om ønskelig)
  • Hardkok eggene, avkjøl helt og skrell de. Finhakk egga.
  • Skreien dampes eller trekkes i saltet vann til fisken slipper beinet. (10-15 minutter avhengig av tykkelsen på fiskestykkene)
  • Vask, eventuelt skrell gulrøttene, del de i skiver og kok de i godt saltet vann til de er al dente. Sil av vannet og ha de tilbake i kjelen med en skvett eddik og en klatt smør.
  • Smelt smøret i en kjele og tilsett timian og egg. Smak til om nødvendig med salt.
  • Server skrei med kokte poteter, rikelig med gulrot og eggesmør. Pynt med litt ekstra frisk timian for litt hverdagsluksus.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.