
Skrei med eggesmør er en klassisk fiskemiddag for meg, særlig fra da jeg bodde i Bergen. Ukomplisert, raskt, næringsrik og utrolig godt.
Skreien er fortsatt i sesong, og du kan lese mer om under her.
Oppskriften tar utgangspunkt i vekt på ingredienser per person. Nøyaktighet på vekt er overhodet ikke nødvendig i denne retten. Bruk så mye smør du liker, smak deg frem!

Skrei med eggesmør
Ingredienser
250 g skrei i skiver per person
200 g potet per person
150 g gulrot per person
2 egg per person
30 g smør person
1 ts finhakka fersk timian per person
eplesidereddik eller liknende
salt og pepper
Fremgangsmåte
- Sett poteter til koking. (Skrell om ønskelig)
- Hardkok eggene, avkjøl helt og skrell de. Finhakk egga.
- Skreien dampes eller trekkes i saltet vann til fisken slipper beinet. (10-15 minutter avhengig av tykkelsen på fiskestykkene)
- Vask, eventuelt skrell gulrøttene, del de i skiver og kok de i godt saltet vann til de er al dente. Sil av vannet og ha de tilbake i kjelen med en skvett eddik og en klatt smør.
- Smelt smøret i en kjele og tilsett timian og egg. Smak til om nødvendig med salt.
- Server skrei med kokte poteter, rikelig med gulrot og eggesmør. Pynt med litt ekstra frisk timian for litt hverdagsluksus.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook