Søk
Close this search box.

Byggvafler

Del oppskriften

Vafler trenger ikke være usunt. Disse byggvaflene kan brukes like godt til noe søtt eller salt, til dessert, frokost, lunsj, nistemat eller til og med middag. Mettende og proppfulle av god næring fra byggmel, egg og meieri.

Hva med å prøve byggvaflene med tacos fyll eller med pulled pork? Eller hiv ei pølse oppi som de gjør i Moss. Bruk byggvaffel- rest som en pizzabunn? Her er det bare fantasien som setter grenser.

Eller kjør dessertversjonen som på bildet her. Vi lagde kirsebærlikør i høst, og nå silte vi av bærene. Vi fjerna steinene i kirsebæra og hadde en dæsj kirsebærlikør i litt piska krem. Da kan du servere Emil i Lønneberget inspirerte byggvafler med kirsebærkrem og fulle kirsebær…

Byggvafler

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Antall

15

stk (ca.)

Ingredienser

  • 400 g sammalt byggmel

  • 6 egg

  • 6 dl melk

  • 50 g smelta smør

  • 2 ss rømme

  • 1 ts bakepulver

  • ½ ts finmalt mineralsalt

Fremgangsmåte

  • Pisk sammen egg, smør og rømme.
  • Bland det tørre.
  • Rør inn det tørre i eggeblandinga, vekselsvis med melk. Bland alt godt.
  • La røra svelle i minst en halvtime.
  • Steik vaflene gyldene i vaffeljern.
  • Server med ønska topping.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.