
Vafler trenger ikke være usunt. Disse byggvaflene kan brukes like godt til noe søtt eller salt, til dessert, frokost, lunsj, nistemat eller til og med middag. Mettende og proppfulle av god næring fra byggmel, egg og meieri.
Hva med å prøve byggvaflene med tacos fyll eller med pulled pork? Eller hiv ei pølse oppi som de gjør i Moss. Bruk byggvaffel- rest som en pizzabunn? Her er det bare fantasien som setter grenser.
Eller kjør dessertversjonen som på bildet her. Vi lagde kirsebærlikør i høst, og nå silte vi av bærene. Vi fjerna steinene i kirsebæra og hadde en dæsj kirsebærlikør i litt piska krem. Da kan du servere Emil i Lønneberget inspirerte byggvafler med kirsebærkrem og fulle kirsebær…

Byggvafler
15
stk (ca.)Ingredienser
400 g sammalt byggmel
6 egg
6 dl melk
50 g smelta smør
2 ss rømme
1 ts bakepulver
½ ts finmalt mineralsalt
Fremgangsmåte
- Pisk sammen egg, smør og rømme.
- Bland det tørre.
- Rør inn det tørre i eggeblandinga, vekselsvis med melk. Bland alt godt.
- La røra svelle i minst en halvtime.
- Steik vaflene gyldene i vaffeljern.
- Server med ønska topping.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook