Søk
Close this search box.

Sylta Salt Rabarbra

Del oppskriften

Rabarbra er kanskje noe de fleste forbinder med søte oppskrifter. Jeg har oppdaga, etter litt eksperimentering i fjor at rabarbraen har utrolig mange flere bruksområder enn kun i det søte eller en chutney. 

Denne sylta salte rabarbraen, som i tillegg er litt spicy er utrolig god og gjør seg som tilbehør på utrolig mye rart. Hittil er favoritten på tacos her i huset, både tacos med kjøtt, fisk eller vegetar. Men jeg vil oppfordre deg til å prøve det som topping på alt som tåler/ trenger noe som er litt sprøtt, salt, syrlig og spicy. 

Jeg vil anbefale at den sylta salte rabarbraen står i hvert fall tre uker i kjøleskapet før du spiser den, men jo lenger den står jo bedre. Jeg glemte fjorårets i kjøleskapet i ca. 6 måneder, den var blitt helt fantastisk!

Oppskriften gir tre glass av  300 ml.

Sylta Salt Rabarbra

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen

Ingredienser

  • 2 dl vann

  • 2 dl eplejuice

  • 2 dl epleeddik

  • 2 ss sukker

  • 2 ss hel svart pepper

  • 1 ss uraffinert mineralsalt

  • 6-12 hele tørka chili (styrken må du nesten bestemme sjøl)

  • ca. 450 g rabarbra

Fremgangsmåte

  • Kutt rabarbraen i tynne skiver. Det er ikke nødvendig å skrelle den.
  • Fyll glass med ca. 150 g rabarbra og 2-4 chili per glass avhengig hva slags type chili du bruker og hvor sterkt du liker det.
  • Kok opp vann, eddik, juice, sukker og salt. Tilsett pepperkorn.
  • Fordel den varme væsken over de tre glassene med rabarbra. Skru lokkene til mens det er varmt. Avkjøl på kjøkkenbenken og oppbevar videre i kjøleskap. Bør få stå minst tre uker før den spises. Men, jo lenger jo bedre. Etter 6 måneder er den magisk!
  • Bruk som topping på alt som tåler/ trenger noe som er litt sprøtt, salt, syrlig og spicy.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.