Rabarbra er kanskje noe de fleste forbinder med søte oppskrifter. Jeg har oppdaga, etter litt eksperimentering i fjor at rabarbraen har utrolig mange flere bruksområder enn kun i det søte eller en chutney.
Denne sylta salte rabarbraen, som i tillegg er litt spicy er utrolig god og gjør seg som tilbehør på utrolig mye rart. Hittil er favoritten på tacos her i huset, både tacos med kjøtt, fisk eller vegetar. Men jeg vil oppfordre deg til å prøve det som topping på alt som tåler/ trenger noe som er litt sprøtt, salt, syrlig og spicy.
Jeg vil anbefale at den sylta salte rabarbraen står i hvert fall tre uker i kjøleskapet før du spiser den, men jo lenger den står jo bedre. Jeg glemte fjorårets i kjøleskapet i ca. 6 måneder, den var blitt helt fantastisk!
Oppskriften gir tre glass av 300 ml.
Sylta Salt Rabarbra
Ingredienser
2 dl vann
2 dl eplejuice
2 dl epleeddik
2 ss sukker
2 ss hel svart pepper
1 ss uraffinert mineralsalt
6-12 hele tørka chili (styrken må du nesten bestemme sjøl)
ca. 450 g rabarbra
Fremgangsmåte
- Kutt rabarbraen i tynne skiver. Det er ikke nødvendig å skrelle den.
- Fyll glass med ca. 150 g rabarbra og 2-4 chili per glass avhengig hva slags type chili du bruker og hvor sterkt du liker det.
- Kok opp vann, eddik, juice, sukker og salt. Tilsett pepperkorn.
- Fordel den varme væsken over de tre glassene med rabarbra. Skru lokkene til mens det er varmt. Avkjøl på kjøkkenbenken og oppbevar videre i kjøleskap. Bør få stå minst tre uker før den spises. Men, jo lenger jo bedre. Etter 6 måneder er den magisk!
- Bruk som topping på alt som tåler/ trenger noe som er litt sprøtt, salt, syrlig og spicy.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook