En god blomkålsuppe er av de beste suppene som finnes etter min mening. Det er kjempeenkelt å lage, og kan bli hakket mer interessant med svært enkle grep. Det som gjør at denne blomkålsuppa skiller seg ut er at den serveres med blomkål på forskjellige måter som garnityr; bakt, raskt sylta og rå. Noe som gir den en ekstra dimensjon både i smak med også forskjellige konsistenser, og ikke kun en puré- suppe.
Mange synes blomkålsuppe er godt, men bare med masse bacon. Jeg vil påstå at denne suppa er mer enn god nok og ikke trenger bacon!
Suppa er vegetarisk, næringsrik og nytes best når norsk blomkål er i sesong.
Blomkålsuppe
2
porsjonerIngredienser
800 g blomkål
200 g løk
10- 12 g hvitløk
6 dl melk
2 dl fløte
2 ss + 1 ts eplesider/ hvitvinseddik
20 g smør
1 ss olivenolje
uraffinert fint salt
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader varmluft.
- Skrell og grovhakk løk og hvitløk.
- Skjær av blader og stilken på blomkålen og grovhakk det. Spar 2-4 fine små blader.
- Ha smør i en stor kjele på medium varme. Når det er smeltet, ha i løk, hvitløk og blomkålstilk og la det myksteke i ca. 10 minutter.
- I mellomtiden, kutt ca. 6 buketter av blomkålen. Ha på en ildfastform med olje og ha over en klype salt. Bak i ovnen i ca. 10 minutter eller til blomkålbukettene er gyllenbrune i kantene.
- Ta ca. 10 bittesmå blomkålbuketter og ha i en liten skål med 1 ts eddik og litt salt. Dekk over med clingfilm så det er tett. Rist godt og sett i kjøleskapet så lenge. Rist på den et par ganger til før servering.
- Ta av ca. 10 bittesmå blomkålbuketter til å skjær de i tynne skiver.
- Etter ca. 10 minutter i kjelen bør løk og blomkålstilk være møre. Ha i fløte og melk. Grovhakk resten av blomkålen og ha i. Småkok i ca. 5 minutter til blomkålen er myk.
- Kjør suppen til en fluffy krema suppe med stavmikser, evt. i blender. Ha i 2 ss eddik og smak til med salt.
- Server hver porsjon med bakt blomkål, raskt sylta blomkål, rå blomkål og pynt med blomkål blader og nykvernet pepper.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook