Tyttebær er så mye mer enn tyttebærsyltetøy… Det å fermentere tyttebær har blitt en av mine favoritt ting å gjøre med tyttebær! Det er så enkelt og så utrolig godt og en helt annerledes vri på tyttebæra.
Vi bruker fermentert tyttebær der du ville brukt tyttebærsyltetøy, eller i tillegg til, for en liten eksplosjon av salt og syrlighet. Det er også utrolig godt å toppe en kjøttgryte med fermentert tyttebær eller til ost. Vår personlige favoritt har blitt å blande fermentert tyttebær i rømme og ha som dressing på elgburger. Det er bare helt fantastisk! Oppskrift kommer.
Du kan bruke både fersk tyttebær eller tyttebær som har vært frossen.
Det er viktig at du bruker uraffinert salt og det ikke er tilsatt noe, som for eksempel jod eller antiklumpemiddel, det kan ødelegge fermenteringsprosessen.
Fermenterte tyttebær
Ingredienser
Tyttebær
Uraffinert fint salt
Fremgangsmåte
- Jeg bruker 2% finmalt salt per total mengde tyttebær.
- Bruker du 500g tyttebær, trenger du da 10g salt.
- Bland salt og tyttebær på et glass. Ikke fyll glasset helt opp.
- Ha glasset på kjøkkenbenken i romtemperatur i en uke. Den trenger ikke stå mørkt, men bør heller ikke stå i direkte sollys.
- Rist godt på glasset hver dag, for å forhindre mugg og åpne opp lokket en gang om dagen for å slippe ut gassen og lette på trykket.
- Når du synes den smaker godt, er den ferdig.
- Oppbevar i kjøleskap.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook