Smørstekte epler med byggkrønsj, og portvinskrem. En så enkel men likevel god dessert med ingredienser i sesong. Noe så enkelt som å steike gode norske lagringsepler i smør, gjør det bare så godt!
Bygg kan brukes til så mangt, for eksempel i dessert.. Rista bygg i byggkrønsjen gir denne desserten etter min mening det lille ekstra.
Du kan selvfølgelig droppe portvinen i kremen om du av en eller anna grunn ønsker det.
Mange norske eplesorter kan lagres lenge og vel utover vinteren, og er fine å bruke blant anna til en deilig dessert i vintermørket. Kanskje de blir litt skrukkete uttapå, men like sprø inni! Akkurat som meg =)
Smørstekte epler med byggkrønsj
4
Ingredienser
- Epler
1- 1,5 eple per pers (avhenger av størrelsen)
10 g smør
- Portvinskrem
2 dl fløte
1 ss sukker
1 ss portvin
- Byggkrønsj
1 dl rista byggryn*
1 dl byggflak
1 ss sukker
10 g smør
en klype salt
Fremgangsmåte
- Byggkrønsj
- Smelt sukkeret forsiktig i en panne. Når alt er karamellisert, tilsett smør og rør godt inn. Bland så raskt inne byggryn og byggflak, og ei klype salt. Ha over på bakepapir og avkjøl helt. Brekk opp i mindre biter.
- Epler
- Skrell epler og fjern kjernen. Del i åtte biter. Stek bitene i smøret til de er gylne.
- Portvinskrem
- Bland sukker, portvin* * og fløte og pisk til en myk krem.
- Dander på en tallerken og pynt med tørka eller friske blomster, alt ettersom hva som er tilgjengelig.
Notater
- *Rist hele byggryn i en tørrpanne på medium varme til de begynner å krakelere og lukte aromatisk. Ikke ha for høy temperatur så det svir seg.
- * * Kan selvfølgelig sløyfes om ønskelig.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook