Bygg og tunfisksalat, dette er hva jeg vil kalle en vintersalat. Ikke et salatblad i syne! Sylta ingredienser, tunfisk på boks. Enkelt, billig, sunt og næringsrikt. Ikke minst raskt! Denne salaten gjør seg like godt til middag som til lunsj. Varier med å toppe den med kokte egg, eller server med godt brød til.
Du bør alltid velge msc – sertifisert tunfisk, som dokumenterer bærekraftig fisket tunfisk. Tunfisk har blitt ekstremt overfisket i årevis, og flere av typene tundfisk er truet. Skipjack er den mest livskraftige typen tunfisk. Du bør heller ikke spise feit fisk for mye og for ofte, på grunn av høye konsentrasjoner av tungmetaller i fisken. Alt med måte!
Bygg og tunfisksalat
4
Ingredienser
2 dl byggryn
2 bokser med tunfisk *
2 dl maiskorn
1 dl finhakka rødløk
1 dl finhakka persille
1 dl finhakka sylteagurk
2- 4 ss finhakka sylta jalapeño (avhengig av hvor sterkt du liker)
2 ss syltelake fra sylta jalapeño
2 ss olivenolje
2 ss eplesidereddik eller hvitvinseddik
salt og pepper
Fremgangsmåte
- Kok bygggryn al dente i rikelig med vann, i ca. 20 minutter. Smak deg frem underveis, til ønsket tyggemotstand.
- Mens byggryna koker, finhakk det som skal finhakkes – rødløk, persille, sylteagurk, jalapeño.
- Når byggryna er ferdig kokt, sil av evt. overflødig vann. Bland tunfisken (sil evt. av vann evt. ta med olje) godt sammen med byggryna. Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle. Smak til med salt og pepper, og eventuelt ekstra eddik og olivenolje om ønskelig.
- Server med godt brød.
Notater
- * i vann eller olje… hva du foretrekker. Bruker du i olje, ville jeg skippa olivenolja i oppskrifta og brukt oljen tunfisken ligger i istedenfor.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook