Søk
Close this search box.

Kanelis

Del oppskriften

Har du noen gang smakt kanelis? Hvorfor de store isprodusentene ikke har kanelis i sitt sortiment forstår ikke jeg. Fordi kanelis er helt fantastisk! Bytt ut kremen på lune eplekaker og erstatt det med en kule kanelis. Det er langt mer smaklig og mye mer original.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Kanelis

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

6

Prepp time

30

minutes
Nedkjølingstid

40

minutes

Ingredienser

  • 2,5 dl fløte

  • 2,5 dl H-melk

  • 6 stk eggeplommer

  • 1 stk kanelstang

  • 1 ss malt kanel

  • 2 ss kokosblomstsukker

  • 1 ss rørsukker

Fremgangsmåte

  • Ideelt sett ha kanel og kanelstang i melk og fløteblandingen dagen før du skal lage isen, så smaken får trekt godt inn. Dersom du ikke har mulighet til å lage kanel/melkeblandingen dagen før, ha kanel/ kanelstang i melk og fløte et par timer før du skal lage isen.
  • Varm kanel og melkeblandingen med sukker, sakte opp til den er varm uten å koke. Avkjøl i fem minutter og pisk inn eggeplommer. Ha blandingen i iskremmaskin og kjør iskremprogram. Når isen er ferdig i maskina, sett den i fryseren et par timer før servering.
  • Spar eggehviter til eggehvitkjeks!

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.