Frisk, søt og nydelig blåbærkake.
Søt kake og blåbær er et godt giftermål på varme sommerdager og på kalde vinterkvelder.
Blåbærkake
Steketid
45
minutterPrepp tid
10
minutterIngredienser
200 g mykt smør
120 g rørsukker
225 g sikta speltmel
2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljeekstrakt
4 stk egg
300 g (ferske eller halvfrossne) blåbær
Fremgangsmåte
- Pisk smør og sukker hvitt.
- Tilsett ett og ett egg.
- Tilsett vaniljeekstrakt og vend forsiktig inn det tørre.
- Bland så inn blåbær. Ha i en brødform på 1,5- 2 l form.
- Stekes i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 45 minutter. Stikk med kakenål for sikkerhetsskyld og sjekk at kake er gjennomstekt.
- Avkjøl helt før du kutter kaken.
Notater
- Bruker du frosne blåbær, som jeg pleier å gjøre – tin de litt før du blander de i deigen – ikke tin helt, for da blir det bare klin – men er de helt bånntæla fryser kakerøra og blir en uhåndterlig klump.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook