En velsmakende surdeigsvariant av klassikeren foccacia.
Med surdeig får foccaciaen en ekstra dimensjon smaksmessig som gjør den vel verdt å prøve.
Surdeigs-foccacia
Steketid
20-30
minutterHevetid
9+
timerIngredienser
200 g surdeig
1 kg sikta spelt
7 dl vann
2 ts fint uraffinert salt
Olivenolje
Rosmarin
Fremgangsmåte
- Bland vann, surdeig, salt og mel til en jevn deig. Enten for hånd eller i eltemaskin. Elt i 5 minutter.
- Sett deigen til heving på kjøkkenbenken over natta (minimum 8 timer). Sett i kjøleskap etter det til du skal steike den.
- Ta deigen ut av kjøleskapet og ha den over i en langpanneform med litt høyde på kantene, som er godt smurt med olivenolje. Er du ikke sikker på om formen er non- stick, ha bakepapir i forma, så du slipper at den setter seg fast og du ødelegger hele brødet.
- Etterhev på lun plass i 1 time.
- Drypp litt olivenolje og stø over med havsalt, stikk to fingre ned i deigen, men jevne mellomrom, ( ca. 1x1 cm.). Dypp fingrene i vann mellom hver gang, så deigen ikke fester seg i fingrene dine.
- Stikk små stilker med rosmarin ned i deigen. La deigen hvile i ca. ti minutter før den stekes i ca. 20- 30 minutter i ovn forvarmet til 230 grader varmluft. Steketiden vil variere litt fra ovn til ovn, men foccaicaen skal være gyldenbrun når den er ferdig.
- Avkjøl litt. Server gjerne lun!
Notater
- Kan deles opp og fryses hvis du ikke trenger alt på en gang. Da kan du tine den opp og ha den et par minutter i varmluft ovn på høy temperatur for å fornye den sprø skorpa.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook