Søk
Close this search box.

Surdeigs-foccacia

Del oppskriften

En velsmakende surdeigsvariant av klassikeren foccacia.
Med surdeig får foccaciaen en ekstra dimensjon smaksmessig som gjør den vel verdt å prøve.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Surdeigs-foccacia

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Steketid

20-30

minutter
Hevetid

9+

timer

Ingredienser

  • 200 g surdeig

  • 1 kg sikta spelt

  • 7 dl vann

  • 2 ts fint uraffinert salt

  • Olivenolje

  • Rosmarin

Fremgangsmåte

  • Bland vann, surdeig, salt og mel til en jevn deig. Enten for hånd eller i eltemaskin. Elt i 5 minutter.
  • Sett deigen til heving på kjøkkenbenken over natta (minimum 8 timer). Sett i kjøleskap etter det til du skal steike den.
  • Ta deigen ut av kjøleskapet og ha den over i en langpanneform med litt høyde på kantene, som er godt smurt med olivenolje. Er du ikke sikker på om formen er non- stick, ha bakepapir i forma, så du slipper at den setter seg fast og du ødelegger hele brødet.
  • Etterhev på lun plass i 1 time.
  • Drypp litt olivenolje og stø over med havsalt, stikk to fingre ned i deigen, men jevne mellomrom, ( ca. 1x1 cm.). Dypp fingrene i vann mellom hver gang, så deigen ikke fester seg i fingrene dine.
  • Stikk små stilker med rosmarin ned i deigen. La deigen hvile i ca. ti minutter før den stekes i ca. 20- 30 minutter i ovn forvarmet til 230 grader varmluft. Steketiden vil variere litt fra ovn til ovn, men foccaicaen skal være gyldenbrun når den er ferdig.
  • Avkjøl litt. Server gjerne lun!

Notater

  • Kan deles opp og fryses hvis du ikke trenger alt på en gang. Da kan du tine den opp og ha den et par minutter i varmluft ovn på høy temperatur for å fornye den sprø skorpa.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.