Serinakaker hører kanskje til den kategorien julekaker mange påstår er kjedelig. Det er jeg ikke enige i, de har en herlig smak av vanilje og smør, smelter på tunga og gjør seg svært godt til en kopp kaffe. De har absolutt gjort seg fortjent til sin plass i kakeboksen.
Rester av kjeksene kan også knuses og brukes i bunn til ostekaker eller topping på desserter etter jul i steden for å kaste de.
Serinakaker
Porsjoner
35
stykkerSteketid
10
minutterHviletid
2
timerIngredienser
250 g sikta speltmel
2 ts bakepulver
1,5 knivsodd vaniljepulver eller 1 ml vanlijeekstrakt
150 g mykt smør
100 g rørsukker
1 stk sammenpisket egg
- Til pensling:
1-2 ss grovkornet demerasukker
1 lettpisket eggehvite
Fremgangsmåte
- Sikt sammen mel, bakpulver og vanilje.
- Elt i mykt smør.
- Tilsett sukkeret og egg.
- Elt eller kna deigen til den er fast. Ikke jobb for mye med deigen.
- Legg i kjøleskap. Avkjøl minst i et par timer, helst over natten.
- Del deigen i ca. 35 kuler. Trykk hver kule flat med gaffel i kryssende mønster. Pensle med eggehvite og strø med sukker.
- Stek i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 10 minutter. Kjeksene skal bli lett gyldne, ikke brune.
- Avkjøl og oppbevar i kakeboks eller glass.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook