Søk
Close this search box.

Serinakaker

Del oppskriften

Serinakaker hører kanskje til den kategorien julekaker mange påstår er kjedelig. Det er jeg ikke enige i, de har en herlig smak av vanilje og smør, smelter på tunga og gjør seg svært godt til en kopp kaffe. De har absolutt gjort seg fortjent til sin plass i kakeboksen.

Rester av kjeksene kan også knuses og brukes i bunn til ostekaker eller topping på desserter etter jul i steden for å kaste de. 

surdeig_0001_surdeigsdeig

Serinakaker

3.0 from 1 vote
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

35

stykker
Steketid

10

minutter
Hviletid

2

timer

Ingredienser

  • 250 g sikta speltmel

  • 2 ts bakepulver

  • 1,5 knivsodd vaniljepulver eller 1 ml vanlijeekstrakt

  • 150 g mykt smør

  • 100 g rørsukker

  • 1 stk sammenpisket egg

  • Til pensling:
  • 1-2 ss grovkornet demerasukker

  • 1 lettpisket eggehvite

Fremgangsmåte

  • Sikt sammen mel, bakpulver og vanilje.
  • Elt i mykt smør.
  • Tilsett sukkeret og egg.
  • Elt eller kna deigen til den er fast. Ikke jobb for mye med deigen.
  • Legg i kjøleskap. Avkjøl minst i et par timer, helst over natten.
  • Del deigen i ca. 35 kuler. Trykk hver kule flat med gaffel i kryssende mønster. Pensle med eggehvite og strø med sukker.
  • Stek i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 10 minutter. Kjeksene skal bli lett gyldne, ikke brune.
  • Avkjøl og oppbevar i kakeboks eller glass.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.