Kransekake er en favoritt her i huset. Da særlig denne oppskrifta da den er betraktelig mindre søt enn all kranskake jeg har smakt, men likvel søt nok!
Sprø, seig og glutenfri. De kan fryses både for oppbevaring (det gjør de også seigere når du tar de opp), men også dersom du har noen til overs etter jula. Alltids kjekt å ha noe i bakhånd.
Kransekake
Porsjoner
30
stykkerHviletid
2
timerSteketid
15
minutterIngredienser
250 g mandelmel
250 g mandler
140 g melis
3 -4 eggehvitter
100 g 70-85% mørk smeltet sjokolade
Fremgangsmåte
- Mal mandler.
- Bland alt til en jevn deig.
- Avkjøl i et par timer eller over natta.
- Bruk en småkakepresse til å lage kransekake, og kutt i ønsket lenge. Hvis du ikke har det, trill ut pølser for hånd (ca. 30stk). Eventuelt legg i kransekakefrom hvis du ønsker å lage ringer.
- Stek på 210 grader i ca. 10 minutter eller til de er gyldne.
- Avkjøl.
- Har du lagd stenger, dypp hver ende i sjokolade.
- Disse kan du om ønskelig oppbevare i frysern, da holder de seg seige lengre. De tiner raskt så de kan tas opp nesten til servering. Hvis ikke ha de i kakeboks. Hvis de er for tørre, legg en halv potet i kakeboksen, så blir de seige igjen.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook