Søk
Close this search box.

Kransekake

Del oppskriften

Kransekake er en favoritt her i huset. Da særlig denne oppskrifta da den er betraktelig mindre søt enn all kranskake jeg har smakt, men likvel søt nok!

Sprø, seig og glutenfri. De kan fryses både for oppbevaring (det gjør de også seigere når du tar de opp), men også dersom du har noen til overs etter jula. Alltids kjekt å ha noe i bakhånd. 

surdeig_0001_surdeigsdeig

Kransekake

4.0 from 3 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

30

stykker
Hviletid

2

timer
Steketid

15

minutter

Ingredienser

  • 250 g mandelmel

  • 250 g mandler

  • 140 g melis

  • 3 -4 eggehvitter

  • 100 g 70-85% mørk smeltet sjokolade

Fremgangsmåte

  • Mal mandler.
  • Bland alt til en jevn deig.
  • Avkjøl i et par timer eller over natta.
  • Bruk en småkakepresse til å lage kransekake, og kutt i ønsket lenge. Hvis du ikke har det, trill ut pølser for hånd (ca. 30stk). Eventuelt legg i kransekakefrom hvis du ønsker å lage ringer.
  • Stek på 210 grader i ca. 10 minutter eller til de er gyldne.
  • Avkjøl.
  • Har du lagd stenger, dypp hver ende i sjokolade.
  • Disse kan du om ønskelig oppbevare i frysern, da holder de seg seige lengre. De tiner raskt så de kan tas opp nesten til servering. Hvis ikke ha de i kakeboks. Hvis de er for tørre, legg en halv potet i kakeboksen, så blir de seige igjen.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.