Søk
Close this search box.

Brente mandler

Del oppskriften

Brente mandler er et must i adventstida. Lukta av varme mandler i sukker som karamelliserer seg gir skikkelig julestemning. 

Denne oppskrifta benytter betraktelig mindre sukker enn hva som er vanlig, for mandler i seg selv er søtt og mengden sukker i oppskrifta er mer enn nok til å gjøre jobben med karamellisering. 

Brente mandler er også en kjempe fin gave å gi bort til venner og familie som en liten julehilsen. 

surdeig_0001_surdeigsdeig

Brente Mandler

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen

Ingredienser

  • 500 g mandler

  • 80 g uraffinert rørsukker

  • 2 dl vann

  • 1 klype maldonsalt

  • ½ ts kanel (valgfritt)

  • 5-10 g smør

Fremgangsmåte

  • Bland sukker og vann og kok opp. Ha i mandlene når sukkeret er løst opp. Rør et par ganger, litt forsiktig så du ikke ødelegger skallet på mandlene.
  • Etter ca 15 minutter skal vannet være fordampet og sukkeret karamellisert. Senk varmen og la det stå å karamellisere. Rør forsiktig rundt med jevne mellomrom og pass på at det ikke svir seg.
  • Etter en halvtimes tid, blir mandlene tørre. Rør inn smør, kanel (valgfritt) og salt.
  • Hell over på stekebrett og avkjøl. Oppbevar i tett boks eller glass.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.