Brente mandler er et must i adventstida. Lukta av varme mandler i sukker som karamelliserer seg gir skikkelig julestemning.
Denne oppskrifta benytter betraktelig mindre sukker enn hva som er vanlig, for mandler i seg selv er søtt og mengden sukker i oppskrifta er mer enn nok til å gjøre jobben med karamellisering.
Brente mandler er også en kjempe fin gave å gi bort til venner og familie som en liten julehilsen.
Brente Mandler
Ingredienser
500 g mandler
80 g uraffinert rørsukker
2 dl vann
1 klype maldonsalt
½ ts kanel (valgfritt)
5-10 g smør
Fremgangsmåte
- Bland sukker og vann og kok opp. Ha i mandlene når sukkeret er løst opp. Rør et par ganger, litt forsiktig så du ikke ødelegger skallet på mandlene.
- Etter ca 15 minutter skal vannet være fordampet og sukkeret karamellisert. Senk varmen og la det stå å karamellisere. Rør forsiktig rundt med jevne mellomrom og pass på at det ikke svir seg.
- Etter en halvtimes tid, blir mandlene tørre. Rør inn smør, kanel (valgfritt) og salt.
- Hell over på stekebrett og avkjøl. Oppbevar i tett boks eller glass.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook