Dette er våre sjokoladetrøfler med mint og salte sjokoladetrøfler med rom. De er enkle og rustikke og meget gode. Anbefales hvis du vil ha noe nytt i repertoaret, eller lager du kanskje allerede trøfler til jul?
Disse er også fine som gaver til venner og familie.
Dissse holder seg veldig lenge i kjøleskapet, hvis de ikke blir spist opp da…
Trøfler
Ingredienser
2,5 dl kremfløte
300 g 85% mørk sjokolade
2 ss mørk rom
1¼ ts mintolje
Maldonsalt
Kakao/ melis til å rulle i
Fremgangsmåte
- Varm opp fløte og sjokolade til sjokoladen er smeltet. Pisk raskt sammen til blandingen er jevn.
- Del blandingen i to. Tilsett mintolje i den ene og rom og en klype maldonsalt i den andre. (Det er selvfølgelig mulig å lage alle trøflene med en smak, eller bare sjokolade om ønskelig)
- Avkjøl i kjøleskapet til massen er stiv, eller over natta.
- Bruk et kulejern, eventuelt en teskje til å lage kuler av trøflene. De trenger ikke være helt runde, glatte og perfekte. Jeg synes de ser hyggeligere og mer autentiske ut når de har litt forkjellig form. Bland en del usøtet kakaopulver med en del melis til en jevn blanding. Rull trøflene i melis/ kakao blanding. Hvis du vil at smakstypene skal se forskjellige, kan du sikte rein kakao over en av sortene til slutt.
- Avkjøl. Oppbevar på glass eller kakeboks i kjøleskap.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook