Dette suppen er superrask og rik på smak. Suppen er helt nydelig når du trenger energigivende styrkedråper.
Potetsuppe med mais, kjøttdeig og selleri
Porsjoner
4
Prepp tid
35
minutterIngredienser
400 g økologisk norsk kjøttdeig av storfe
6 medium store kokfaste poteter
2 maiskolber (evt. En boks med hermetisk mais)
1 stk gul løk
6-8 stilker stangsselleri
1 ss solsikkeolje eller annen nøytral olje
1 l H-Melk
1 dl fløte
5 dl vann
Salt
Pepper
Fremgangsmåte
- Varm opp en stor kjele og tilsett olje når den er varm.
- Ha i kjøttdeigen når oljen er varm og fres til den er brunet. Ha i en teskje salt.
- Mens kjøttdeigen brunes, skrell poteter. Del de i terninger, ha de i 5 dl vann, så de ikke oksiderer.
- Skrell løken, del i to og snitt i skiver. Ha i kjøttdeigen og fres videre i 5 minutter.
- Tilsett poteter og vann i gryta og kok opp. Når du bruker det samme vannet som potetene lå i etter de er skrelt og delt, kaster du ikke bort stivelsen de skiller ut mens de ligger i vann, som bldrar til å jevne suppen. La det småkoke i 10 minutter før du senker varmen litt og har i melka. Du vil ikke koke for hardt, da skiller suppa seg, noe som i og for seg ikke gjør noe med smaken men det kan se litt kleint ut.
- Snitt selleristengene i skiver. Tips: endene du skjærer av selleristengene kan du spare i kjøleskapet eller hive i frysern, som er ypperlig å ha i kraft. Bladene kan du finhakke og strø over suppa til servering.
- Skjær maiskornene av maiskolbene.
- Når potetene er møre ha i maiskorn og småkok i 5 minutter.
- Et par minutter før servering, ha i selleri og smak til med salt og pepper.
Notater
- Spis! (husk! rester er gull som morgendagens lunsj…)
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook