Søk
Close this search box.

Vårruller med kje og rødkål

Del oppskriften

Oppskriften gir 14 vårruller med kje og rødkål. Smakfulle vårruller som passer som middag, snacks, turmat eller til lunsj. En fin måte å bruke kje på.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Vårruller med kje og rødkål

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

14

stykker
Prepp tid

30

minutter
Steketid

20-25

minutter

Ingredienser

  • 300 g kjøttdeig av kje

  • ¼ rødkål

  • 3 stk vårløk

  • 1 stk gulrot

  • 200 g glassnudler

  • 1 dl sesamfrø

  • 1 stort hvitløksfedd

  • 2x2 cm ingefær

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss chilisaus

  • 1 ss hvitvinseddik

  • ½ ts sesamolje

  • ½ ts fiskesaus

  • 14 stk medium store rispapir

  • Salt

Fremgangsmåte

  • Sett på vann til koking i en stor kjele.
  • Stek kjekjøttdeigen i litt solsikkeolje.
  • Mens kjøttet steker og vannet koker opp, kutt gulrot og vårløk julienne og snitt kålen i tynne strimler. Finhakk hvitløk og ingefær.
  • Når vannet koker, tilsett nudler. Kok etter anvisnig på pakka – dette går veldig fort, så følg med! Når nudlene er ferdig, sil av og ha over i en stor bolle, klipp nudlene opp i passe store strimler.
  • Tilsett sesamfrø, chiliolje, edikk, sesamolje, fiskesaus og soyasaus til kjøttet. Smak til med salt.
  • Tilsett gulrøtter og kål i kjøttet og stek et par minutter.
  • Tilsett kjøttblandingen og vårløk i nudlene og bland godt sammen.
  • Ha fyll på rispapir, rull vårruller og bruk vann for å lime rispapiret sammen. Ha på stekebrett og stek i ovnen på 200 grader varmluft i 20-25 minutter til vårrullene er gyldne.
  • Server med soyasaus og ønsket chilisaus til dipping. Passer veldig godt med mangochilisaus.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.