Pastel de papas er en uruguayansk rett jeg har vokst opp med – med min egen vri med elgkjøtt!
Pastel de papas med elgkjøtt
Porsjoner
6
Prepp tid
35
minutterSteketid
30
minutterIngredienser
500 g elgkjøtt
2 kg poteter
2 store gule løk
2 store hvitløksfedd
15-20 stk grønne oliven (uten stein er mest praktisk, hvis ikke må du fjerne steinene)
3 stk paprika, gjerne forskjellige farger
50 g smør
3 dl melk
2 stk egg
1 ss hvitvinsedikk (eller eplesideredikk)
Salt
Pepper
Fremgangsmåte
- Skrell potetene og kutt de i passe store chunks og sett til koking.
- Mens potetene koker, stek kjøttdeigen. Når det er gjennomstekt sett til siden.
- Finhakk løk og hvitløk og stek gylden i 5- 10 minutter.
- Finhakk paprika og oliven.
- Bland kjøtt, edikk, løk, hvitløk, paprika og oliven godt. Smak til med salt og pepper.
- Når potetene er ferdig kokt og møre, hell av vannet. Mos til jevn potetmos med smør og melk. Smak til med salt og pepper. Pisk sammen eggene og bland godt inn i potetmosen.
- Ta en ildfast form (ca. 30x 20 cm) og fyll i halvparten av potetmosen, fordel jevnt med en slikkepott. Ha kjøttblandingen jevnt utover potetmosen og ha andre halvdel med potetmos jevnt over på toppen.
- Stek i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 30 minutter, til den er gylden på toppen.
- Server som den er, eller med en grønn salat og godt brød.
Notater
- PS. Dette er kjempe godt kaldt til lunsj dagen etter også…
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook