Langtids “dratt svin” (pulled pork) er populært og helt nydelig. Hvorfor ikke prøve å lage det selv?
Langtids “dratt svin”
Porsjoner
6
Steketid
20
timerIngredienser
1 stykke svinenakke (ca 1 kg)
1/2 liter tørr eple cider
2 x2 cm ingefær
2 stk chili
2 stk laurbærblad
1 stk stjerneanis
1 ss hvitvinseddik
olivenolje
uraffinert fint salt
pepper
Fremgangsmåte
- Ha ca. 1 ss olivenolje, cider og alt krydder i en støpejernsgryte med lokk – eller annen passende ildfast sak med lokk.
- Ha salt og pepper på begge sider av kjøttet. Ha oppi gryta og sett i ovnen.
- Stek i ovnen på 60 grader i 20 timer.
- Server i tortilla med rødkålslalat, agurk og ruccola.
Notater
- Til servering Tortillalefser hjemmelagd eller fullkorns økologiske, lime, ¼ rødkål, 100 g ruccola, en halv agurk, 1 ts olivenolje, 1 ts balsamicoeddik, salt. Varm tortilla lefser i ovnen mens du finsnitter kålen. Bland med eddik, olje og smak til med salt. Kutt agurken i strimler. Server!
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook