Søk
Close this search box.

Eggwraps med kyllinglår og rødkålsalat

Del oppskriften

Eggwraps med kyllinglår og rødkålsalat. Wrapsen er laget av egg og litt soyasaus. Det er helt genialt. Disse er fylt med rødkålsalat og kylling smakssatt med sambal oelek.

Dette er rask, næringsrik og sunn mat, med grønnsaker i sesong, lagd fra bånn av i en travel hverdag.

Du kan selvfølgelig fylle eggwrapsen med hva du måtte lnske. Bruke annet kjøtt enn kyllinglår og andre grønnsaker. Bruk det du har og det som er tilgjengelig og i sesong nå! 

Fra høsten av og vinteren igjennom bruker vi nesten utelukkende kål som base for salater. Kål er mye mer næringsrikt enn salat og de holder seg i sesong i vinterhalvåret da kål kan lagres. Kålen holder også mye lenger i kjøleskapet og kan brukes til flere retter. 

Eggwrapsen er også glutenfri dersom det er et behov.

 

-Tilhørende oppskrifter -

surdeig_0001_surdeigsdeig

Eggwraps med kyllinglår og rødkålsalat

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

Prepp tid

35

minutter

Ingredienser

  • Kålsalat
  • ¼ rødkål

  • 1 eple

  • 1 ss eplecidereddik

  • 1 ss gressløkolje/ olivenolje

  • maldonsalt

  • Kyllingwok
  • 1 stk utbeinet økologisk kyllinglår

  • 3 stilker stangselleri

  • 1 ss sambal olek (eller annen chilisaus)

  • 2 vårløk eller 1 rødløk

  • 1 ts eplesidereddik

  • 1 stor neve spinatblader* (1 dl frossen)

  • smør

  • salt

  • Eggwraps
  • 8 stk egg

  • 4 ts soyasaus

  • smør eller nøytral olje

Fremgangsmåte

  • Kutt kyllinglåret i strimler og bland inn sambal olek og edikk.
  • Finsnitt kål og eple i strimler og bland med gressløkolje og edikk, smak til med salt. Sett til siden. Hvis du ikke har gressløkolje kan du bruke olivenolje i steden, men det vil ikke gi den samme umamieffekten gressløkolje gir.
  • En stykk eggewrap er to egg og en teskje soyasaus. Pisk en porsjon godt sammen i en kopp. Gjenta fire ganger.
  • Varm opp en wok og når den er varm, ha i ca. en teskje smør og ha i kyllingen når oljen er varm.
  • Varm opp en stekepanne og ha litt smør/olje i panna. Ha eggeblandingen til en wrap i panna om gangen. Stek jevn på medium- lav varme til den er stivnet jevnt, ca. 3-4 minutter. Snu den og stek et minutt. Ha den i aluminiumsfolie mens du steker de neste tre. Det er viktig å ikke bruke for høy varme slik at wrapsen blir sprø, da vil den sprekke og egne seg dårlig som wraps.
  • Kutt selleri og vårløk/rødløk i ca. ½ cm. skiver.
  • Når eggwrapsene er ferdig, ha selleri og løk i woken. Bland godt og varm opp et par minutter. Tilsett spinat og bland godt inn.
  • Server eggewrap med rikelig med rødkålsalat toppet med kyllingwok, og gjerne litt ekstra chilisaus om du er glad i at det er litt sterkt. Det anbefales også å toppe wrapsen med salt sylta rabarbra om du skulle ha det i hus, meget god kombo! (Se egen oppskrift)

Notater

  • * eller likende bladgrønt som tåler varme. Du kan også sløyfe det helt og heller lage litt ekstra kålsalat.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.