Når jeg først lager kjøttsaus lager jeg alltid mye. Det er så utrolig kjekt å ha i frysern og et par glass i kjøleskapet. Da har du alltid en superrask næringsrik middag i bakhånd, særlig hvis du alltid har tørr pasta i hus.
Kjøttsaus
Prepp tid
20
minutterKoketid
2
timerIngredienser
1,5 l hermetisk tomat
500 g gul løk
6 stk hvitløksfedd
800 g kjøttdeig av elg/ økologisk okse/ sau
2 stk laurbærblad
200 g gulrot
2 ss olivenolje
1 ss tørka timian
1 ss tørka oregano
1 ss rosmarin
Salt
Pepper
Vann
Fremgangsmåte
- Finhakk gulrot, løk og hvitløk og mykstek i en stor kjele i olivenolje, ca. 10 minutter. Mens dette steker, brun kjøttdeigen i eg egen panne.
- Tilsett tomat. PS. Når du tømmer boksene med hermetisk tomat, skyll boksene og ha tomatvannet i sausen. Waste nothing!
- Tilsett kjøttdeig, laurbærblad, timian, oregano og rosmarin.
- Småkok under lokk i minst et par timer, gjerne lenger. Spe på med vann med jevne mellomrom. Du bestemmer selv hvor tykk du ønsker å ha sausen. Smak til med salt og pepper.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook