Søk
Close this search box.

Kjøttsaus

Del oppskriften

Når jeg først lager kjøttsaus lager jeg alltid mye. Det er så utrolig kjekt å ha i frysern og et par glass i kjøleskapet. Da har du alltid en superrask næringsrik  middag i bakhånd, særlig hvis du alltid har tørr pasta i hus.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Kjøttsaus

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Prepp tid

20

minutter
Koketid

2

timer

Ingredienser

  • 1,5 l hermetisk tomat

  • 500 g gul løk

  • 6 stk hvitløksfedd

  • 800 g kjøttdeig av elg/ økologisk okse/ sau

  • 2 stk laurbærblad

  • 200 g gulrot

  • 2 ss olivenolje

  • 1 ss tørka timian

  • 1 ss tørka oregano

  • 1 ss rosmarin

  • Salt

  • Pepper

  • Vann

Fremgangsmåte

  • Finhakk gulrot, løk og hvitløk og mykstek i en stor kjele i olivenolje, ca. 10 minutter. Mens dette steker, brun kjøttdeigen i eg egen panne.
  • Tilsett tomat. PS. Når du tømmer boksene med hermetisk tomat, skyll boksene og ha tomatvannet i sausen. Waste nothing!
  • Tilsett kjøttdeig, laurbærblad, timian, oregano og rosmarin.
  • Småkok under lokk i minst et par timer, gjerne lenger. Spe på med vann med jevne mellomrom. Du bestemmer selv hvor tykk du ønsker å ha sausen. Smak til med salt og pepper.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.