Disse rødbeteröstiene er altså så gode, og er like gode kalde som varme. Rødbeter en super næringsrik grønnsak, den er blant annet fettfattig, rik på folat, kalium, kostfiber, antioksidanter og jern. Serveres med kål og appelsinsalat og chiliyoghurt.
Rødbeterösti
Porsjoner
4
Prepp tid
40
minutterIngredienser
1 kg rødbete
4 stk medium poteter (ca. 300g)
2 ss potetmel
1 ts maldonsalt
Smør
Olivenolje
Fremgangsmåte
- Skrell rødbeter og poteter og riv de grovt med rivjern. Tilsett salt. La det stå i 5- 10 minutter. Klem ut og hell av overflødig væske.
- Tilsett potetmel og bland godt.
- Varm opp en stor stekepanne med både smør og olivenolje.
- Tips
- Stek gjerne en liten test kake for å sjekke om du vil ha i mer salt, men husk at de får salt fra smøret du steker i, og du kan eventuelt salte mer til servering, det er verre hvis du har i for mye salt...
- Form kaker på ca. to cm tykkelse i panna. Bruk to spiseskjeer og pass på å press kaken godt sammen, så den beholder formen. Stek på medium varme til de er gyldne på begge sider. Legg de på matpapir til du har stekt alle slik at overflødig fett kan trekke ut. Ha alle i oven på 200 grader i 5 minutter før servering.
- Server med kål og appelsinsalat og chiliyoghurt. Rødbetröstien kan serveres kald eller varm.
- Når vi lager chiliyoghurt pleier vi å bruke 1 boks rørosmeieriets naturell yoghurt med 1-2 ss chiliolje (avhengig av hvor sterk chiliolje du har selvsagt), og smaker til med salt.
- Kålsalat
- Riv ¼ hvitkål fint på en mandolin (eller så fint du kan med kniv, hvis du ikke har mandolin). Kutt opp en håndfull med spinat og finsnitt en halv gul løk og bland inn i kålen.
- Skrell en appelsin og fileter appelsinen. Bland inn i kålen. Tilsett en teskje hvit balsamicoeddik (eller hvitvinseddik.) Smak til med salt.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook