Gresskargnocchi er en fin måte å bruke gresskar på. Med grønnkålchips og revet parmesan er dette en koserett av dimensjoner.
Gresskargnocchi
Porsjoner
4
Prepp tid
1,5
timeIngredienser
- Gnocchi
600 g skrellt gresskar
120 g sikta speltmel
salt
gresskarkjerner
parmesan
- Raskt sylta rødløk
1 stk liten rødløk
1 ts rødvinseddik
maldonsalt
- Grønnkålchips
3 blader grønnkål uten grov stilk
litt olivenolje
maldonsalt.
Fremgangsmåte
- Skrell og kutt gresskar i jevnt store biter. Bak i ovnen på 200 grader varmluft til de er myke og lett gyldne og har fordampet en del væske. Tiden kommer ann på typen gresskar, størrelsen på bitene, oven osv., ca, 30- 45 min. Skjekk de etter 20 minutter og med jevne mellomrom (så de ikke svir seg), etter det til de er ferdig.
- Lag raskt sylta rødløk, grønnkålchips og rist gresskarkjerner mens gresskaret baker
- Raskt sylta rødløk: Bland alt godt i en liten bolle med lokk eller dekket med plastfolie. Rist med jevne mellomrom på bollen, mens du lager resten.
- Grønnkålchips: Riv «bite-size» store biter av grønnkålen, vend med ca. 1 teskje olivenolje og en klype maldonsalt. Spre jevnt ut på et bakebrett. Bak i 3 minutter på 200 grader varmluft.
- Rista gresskarkjerner: Ha en neve gresskarkjerner i en tørr og varm panne. Rist til de begynner å poppe – du hører det. Men følge med, de kan fort svi seg.
- Gnocchi
- Kjør gresskaret til en glatt mos med stavmikser eller blender. Bland inn melet i gresskarmosen. Ha massen i en sprøytepose. Hvis du ikke har sprøytepose, kan du bruke en vanlig frysepose, så klipper du bare av tuppen.
- Kok opp godt saltet vann.
- Klem massen ut av sprøyteposen, over vannet, med en åpning på ca. 2 cm. ( du kan selvsagt også gjøre de større eller mindre etter eget ønske) Klipp av gnocchi en og en i ønsket lengde rett i vannet.
- Når gnocchien flyter opp, er de ferdig. Ta de ut av kokevannet med en hullsleiv og ha de på et brett eller liknende.
- Når alle er kokt. Stek de raskt i varm panne med olivenolje og smør til de er glyldne på begge sider. Pass på at fettet er skikkelig varmt før du har de i panna, så de ikke setter seg fast og ikke ha for mange i om gangen.
- Server gnocchi med raskt sylta rødløk , grønnkålchips, rista gresskarkjerner og masse revet parmesan.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook