Lag salte mandler raskt og enkelt. Bestem selv hvor salte du vil ha de
og unngå å få saltsjokk, som av de du kjøper på butikken. Prøv da vel…
Salte mandler
Prepp tid
30
minutterIngredienser
5 dl mandler
3 dl vann
0,5 dl himalayasalt
Fremgangsmåte
- Sett oven på 180 grader varmluft.
- Kok opp vann og salt, til saltet er oppløst. Ta så av varmen.
- Ha mandlene i saltalaken og rør rundt forsiktig og pass på at alle mandlene er dekket av saltlaken.
- La mandlene være i laken i 15 minutter. (Jo lengre de ligger i saltlaken, jo saltere blir de)
- Sil av.
- Ha mandlene på et stekebrett. Stek i ovnen i 12 minutter.
- Avkjøl helt før du serverer. (de er myke når de er varme, men de blir sprø når de er kalde)
Notater
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook