Jeg elsker marsipan! Men den ferdige marsipanen du kjøper i butikken for meg er uspiselig da den er altfor søt, den smaker sukker og mandelessens og ikke mandler. Mandler i seg selv inneholder mye sødme, så det er grenser for hvor mye sukker som er nødvendig.
Påskemarsipan
Ingredienser
- Til marsipankuler
500 g mandelmel
130 g melis
1/2 dl mørk rom
1 stk eggehvite blandet med 1 knivsodd gurkemeie (gjøres dagen før du skal lage marsipanen)
finrevet skall fra en en økologisk appelsin.
- Til å rulle marsipankulene i
2-3 ss melis
1/4 ts gurkemeie
Fremgangsmåte
- Bland mandelmel, melis, rom og eggehvite til en jevn deig.
- Form til en pølse og pakk inn i plastfolie eller liknende. Avkjøl, gjerne i hvert fall et døgn i kjøleskapet.
- Før du skal trille kuler, romtemperer marsipanen. Da er den mer medgjørlig å få i perfekte fine kuler uten at den overarbeides.
- Bland et par spiseskjeer melis med ca. ¼ ts gurkemeie. Det er ikke meninga at det skal smake særlig av gurkemeie (med mindre du ønsker det da selvsagt), gurkemeien er kun ment for å gi en vag og fin lys gulfarge.
- Trill kuler på størrelse med en stor drue. Rull kulene i melisblandingen. Børst av overflødig melis. Det er kun meninga at det skal være et svært tynt lag.
- Oppbevar i glass eller kakeboks.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook