I denne oppskrifta for rødbetsuppe bruker jeg bakte rødbeter. Dette fordi når du baker rødbetene i skallet sitt får de en mye bedre smak og dybde. Dette kan du med fordel gjøre på forhånd da det tar litt tid. Bake rødbetene er også fult mulig å gjøre en dag eller to før du skal lage suppa. Med forhånd bakte rødbeter går suppa super raskt! Baking av rødbeter er heller ikke noe som krever mer av deg enn at du faktisk putter de hele i ovnen på et stekebrett og baker til de er møre, ca. 1 times tid på 180 grader varmluft, eller til de er møre. Dette gjør for eksempel seg selv mens du jobber på hjemmekontoret!
Rødbetesuppe med rosè- og grønn pepper
Porsjoner
4
Prepp tid
20
minutterIngredienser
1 kg bakt rødbete
1 stk stor gul løk
2 stk hvitløksfedd
½ ts grønn pepper
½ ts rosépepper
½ ts gule sennepsfrø
2 ss olivenolje
Balsamicoedikk
Salt
ca. 1 liter vann
Fremgangsmåte
- Rist grønn pepper, rosépepper og sennepsfrø i en varm panne til sennespsfrøa begynner å poppe. Ta av varmen og mal fint i en morter.
- Skrell og grovhakk løk og hvitløk og stek mykt i oljen.
- Skrell rødbetene og del de i ca. fire og vend inn i løken og tilsett krydder. Stek i fem minutter, tilsett vann og eddik.
- Kok opp. Kjør til en jevn og glatt suppe med stavmikser (eller i en blender). Tilsett eventuelt mer vann til ønsket konsistens på suppa.
- Smak til med salt, eventuelt med edikk og olje om ønskelig.
- Server med en rømmeklatt.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook